Pe tastatură, cei trei aplicau un fel de folie specială, cu care se imprimau codurile PIN. Celălalt dispozitiv se monta deasupra ecranului şi înregistra lejer numerele din codul PIN tastate de posesorii de card.
Poliţiştii spun că astfel de dispozitive se creează foarte uşor şi prin urmare, posesorii de carduri care nu vor să fie fraudaţi pot să îşi ia anumite măsuri de protecţie a datelor confidenţiale. Astfel, înainte de a introduce cardul în bancomat, oamenii pot verifica dacă pe tastatura aparatului e sau nu aplicată o folie (mai greu sesizabilă cu ochii), dacă verifică cu mâna, la un colţ al tastaturii.
Pentru a se proteja şi împotriva altor tipuri de dispozitive similiare, posesorii de card sunt rugaţi ca atunci când îşi tastează codul PIN să ţină cealaltă palmă căuş, deasupra tastaturii. În acest fel, un potenţial dispozitiv de înregistrare a datelor montat mai sus în zona ecranului de pildă, nu le-ar mai putea surprinde datele.
Nu în ultimul rând, poliţiştii roagă posesorii de carduri să nu îişi scoată la bancomat hârtiuţa pe care e scris codul PIN fiindcă eventualele dispozitive pentru furt pot să le înregistreze.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!