[eadvert]
Jurnal bihorean și Bihon.ro vi-i prezintă ridicându-și pălăria în fața tuturor absolvenților care și-au atins obiectivele, dar poate, de această dată nu au avut atât noroc sau inspirație pentru a se afla în acest pluton de elită, dar nefiind cu nimic mai puțin merituoșii.
Andreea Filimon de la CN Onisifor Ghibu a fost prima în clasă din a IX-a până în clasa a XII-a.
„Nu mă așteptam să iau zece pe linie. La română credeam că voi lua 9,70 și la celelalte materii tot pe acolo. Am început să învăț înainte cu trei săptămâni și am repetat în fiecare zi să nu uit operele. Subiectul de la limba română, faptul că a fost ultimul test de antrenament m-a surprins oarecum și în acest context mă așteptam ca și la istorie să fie tot un text de antrenament. Da, la istorie eseul cu domnitori și autonomii locale a fost surprinzător. Dar totul e bine când se termină cu bine”, spune absolventa.
Andreea dorește să studieze Dreptul la Universitatea Oradea.
Alex Ionuț Ghenț a fost elev la Liceul Teologic Baptist Emanuel. Domnul director al școlii, Curta Iosif-Viore, spune că Alex a fost un băiat silitor, cuminte tot timpul și că a atins faza olimpiadei județene la limba română. Cum a reușit să ia numai note de zece la Bacalaureat?
„Sigur nu aș fi reușit fără ajutorul lui Dumnezeu. Asta în primul rand. Fără El nu puteam să termin cu bine toate orele de pregătire și să obțin aceste minunate rezultate. Tot ceea ce am primit și sunt îi datorez Lui. Pe urmă, m-am bucurat de oportunitatea de a avea parte de profesori pe care îi pot numi în adevăratul sens al cuvântului, ,,mentori”, oameni care au preferat să își rupă din timpul lor pentru a mă îndruma pe mine atât academic, cât și spiritual. Nu în ultimul rând am avut și am parte de toată susținerea familiei mele dar și a prietenilor care m-au sprijinit necondiționat. Astfel, doresc să le mulțumesc tuturor oamenilor speciali din viața mea care m- au ghidat pe această cale.Mai departe îmi doresc să îmi îndeplinesc visul mult dorit, acela de a fi admis la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, București și sa urmez o cariera din poziția de apărător al legii. Pasiunile mele ar fi fotbalul, sportul în general, călătoritul, ieșitul cu prietenii, muzica. Intr- adevăr pregătirea îți răpeste puțin din timp, acorzi mai mare atenție pregătirii decât pasiunilor în această perioadă, dar tot găsești o portiță și pentru ele, nu poți doar cu școala, mai trebuie să te și distrezi”, ne-a mărturisit Alex.
Maria Bodiu e cea de-a doua zecistă de la CN Onisifor Ghibu.
Maria spune că în opinia ei cheia succesului la astfel de examene e să te implici în tot ceea ce faci, să înveți constant și nu în ultimul rând să ai încredere în tine. Maria a scris în revista școlii, la Logopaper, articole la limba română, la latină. Spune că a învățat constant timp de patru ani și că își dorește să opteze pentru Facultatea de Litere a Universității din Oradea fiindcă visul ei e să devină un profesor bun de limba română.
„Nu am luat meditații la nici o materie, se poate și fără meditații. Am avut profesori foarte buni care ne-au îndrumat cum să învățăm. Pe lângă citit și scris sunt pasionată și de pictură”, ne-a spus Maria Bodiu.
Adelina Balint a fost elevă la CN Mihai Eminescu. Adelina spune că nu a făcut nimic deosebit pentru a face lucrări notate în linie cu 10 la examenul maturității.
„Am început să învăț pentru bacalaureat încă de la începutul clasei a XII-a . Nu am făcut nimic deosebit, doar că am mai rărit ieșirile cu prietenii. Am învățat la toate materiile, dar e adevărt că am pus accent pe materiile de bacalaureat. Meditații am lut doar la istorie. Mă pregătesc să devin studentă la Facultatea de Drept a Universității din Oradea. Dar se poate lua zece și fără meditații. Sincer, nu mă așteptam să iau zece la toate materiile. M-a surprins ca au reluat subiectul de la testul de antrenament la limba română, dar sincer mie mi-a plăcut, am fost pe subiect și m-am descurcat bine. De pasiuni, sincer nu prea am avut timp, mie îmi place să petrec timp cu prietenii și am renunțat o perioadă la acestea”, a spus Adelina.
Ban Raluca Claudia e colega de clasă a Adelinei Balint. Ambele fete de zece au fost în clasa de Filologie bilingv engleză , diriginte profesor Coralia Ursuț, la CN Mihai Eminescu.
„Am fost încrezătoare în mine, dar nu m-am dus la examen așa: «Astăzi iau zece!». Am învățat foarte mult și mă așteptam să am note mari. Am început să mă pregătesc în clasa a XII-a , am învățat constant. Am început să-mi fac în stilul propriu eseurile la română, să învăț citate ca să pot susține caracterizări. Am luat meditații la istorie. Îmi doresc să devin studentă la Drept, la Universitatea Oradea. De ce?Eu am o istorie proprie. Când eram mică, mami avea un proces în instanță care s-a judecat foarte mult din cauza corupției și a altor tare ale sistemului. Mică fiind mă tot gândem că mami nu va câștiga procesul până ce voi deveni eu mare și voi fi judecător”, ne-a spus Raluca. Tânăra a făcut doi ani voluntariat la Teatru. „Eu locuiesc în Tileagd și atunci în clasa a XII-a fiindu-mi mai greu să fac naveta nu m-am mai ocupat de voluntariat, m-am dedicat exclusiv scolii”, a explicat Raluca Claudia Ban.
Trimite articolul
XFelicitari !
Voi ati dovedit ca se poate cu multa implicare , cu multa munca constanta, fara parinti cu inflente , care sa se cunoasca cu toti inspectorii scolari, directorii de scoli sau profesorii de la universitate.
Cpoii lor sunt admis prin sistemul electronic la cele mai bune scoli , ( cica ! ) doar pe merite personale si prin hazardul insirarii opriunilor , deci toti au acees permanent si intocmai exact in scolile in care isi doresc parintii lor ca sa ajunga inca de cand sunt prunci !!
Insa ei nu au avut rezultatele voastre , cu toate sumele imense pe care le-au ingropat acesti parinti super indragostiti in odraslele lor .
De aceea trebuie ca parimtii vostri sa fie mandri de voi.
Ati dovedit ca daca iti iei rolul in serios , daca inveti si te zbati, nu doar copii ce au parte de trasee facile in viata ajung sus .
Sincer , sunteti de urmat si de inviadiat .
Stiu , asa cum stiti si voi , ca in final , cu toata invatatura voastra, sistemul acesta ticalosit le va permite tot lor ca sa obtina posturi si locuri calde , avand cariere de succes , transformandu-i in membri de vaza a spumei intelectuale a orasului ptr. ca au o altfel de sustinere decat voi . Dar nu trebuie sa fiti dezamagiti. Aveti incredere in voi , in parintii vostri si in Dumnezeu . Fiti mandri ca aveti de ce .
Felicitări tuturor👏👏👏 și in special bravo și multe felicitări Ghenț Alexru👏💪 am știut ca ești de 10 de la prima ora de condus
Felicitari tinerilor din articol !
Ţara aceasta are nevoie de oameni ca voi.
Si noroc……
Creier spalat, fara Dumnezeu nu faci nimic.Ateii cum se descurca?Culmea, se face politist.
-
Măi luluță,nesimțitule, dacă băiatul crede în Dumnezeu și crede că Dumnezeu l-a ajutat, de ce-l faci splălat pe creier? Din câte se vede, băiatul are mulți neuroni sănătoși și multe circumvoluțiuni (dar nu cred că știi ce-s alea)! Bag seamă că strigă ateul frustrat din tine! Bravo Alex! Rușinică luluță!
Matei 5:45….cam asa se descurca ateii🤨
Dumnezeu a ajutat cu cel putin 95% AHAHAHAHA. OMG!!!!
Felicitari draga Ionut! Merita sa dai credit lui Dumnezeu! Iti pastreaza compasul setat corect si inima pe niste meridiane smerite. Dumnezeu sa fie in continuare cu tine!
Felicitari Alex Ghent! Singurul baiat de zece! Asta spune multe despre tine, despre atitudinea ta in ceea ce priveste pregatirea scolara si pregatirea pentru viata! Intamplarea face sa-l cunosc pe tatal tau (am fost colegi de munca), astfel ca pot sa afirm ca avand un parinte ca Aurel, corect, constiincios, harnic si disciplinat, reusita ta vine ca o binecuvantare pentru familie! Si cum de curand am aflat ca ai luat si examenul la Academia de Politie din Bucuresti, nu pot decat sa ma bucur si sa-ti urez mult, mult succes in cariera! Esti pe drumul cel bun, Ionut! Bravo, bravo, bravo!!