Concluzia majorităţii celor chestionaţi este şi cea pe care primul om din Oradea a exprimat-o: nu trebuie să îţi arunci cu gheaţă pe cap ca să ajuţi pe cineva. Ilie Bolojan a declarat că nu va participa la acţiune şi că Primăria Oradea se află printre puţinele din ţară care au ajutat enorm bolnavii de scleroză multiplă, realizând cu 700.000 euro un centru special.
Unii şefi de instituţii şi persoane publice sunt caritabili, dar discreţi.
Un raid efectuat joi de către Jurnal bihorean si Bihon.ro indică o singură concluzie similară pentru unii şefi de instituţii publice şi persoane cu renume din Bihor vizavi de provocarea de sâmbătă, când de la ora 13:00, se va susţine Ice Bucket Chalenge în parcarea Hotelului Ramada Oradea, Calea Aradului nr. 9.
Dr. Hadrian Borcea, de la Spitalul Judeţean, a declarat că obiectivul acestei mişcări, de colectare de donaţii pentru ajutorarea bolnavilor de Scleroză Laterală Amiotrofică (ALS) este un obiectiv important şi impresionant, dar metoda de a-ţi arunca gheaţă cu găleata în cap e ciudată.
Dr. Carmen Pantiş, coordonator judeţean pe probleme de transplant, a declarat că se abţine de la a da un răspuns în privinţa metodei de la această acţiune caritabilă.
Dr. Daniela Petrişor, directorul Ambulanţei Bihor, spune că e în concediu, dar oricum dacă ar fi provocată, nu şi-ar arunca gheaţă în cap, în schimb ar dona pentru bolnavi.
Generalul de brigadă Ioan Baş a transmis pentru JB că că apreciază iniţiativa fiindcă scopul este admirabil însă nu şi metoda. Generos dar foarte discret, generalul a adăugat că decizia de a dona e una personală şi nu publică.
Directorul adjunct care conduce interimar Inspectoratul Judeţean Şcolar, prof. Nicolae Avram, spune că până acum nu a primit o astfel de provocare, dar nici nu va răspunde în caz că va fi provocat. Cât priveşte donaţia, prof. Avram s-a declarat deschis să ajute bolnavii de ALS.
Dr. Monica Sabău, şef de secţie la neurologie de la Judeţean, a declarat că ideea mişcării a fost genială, dar e deja desuetă, mai ales de când provocările au ajuns şi la politicieni există riscul de deturnare a sensului acestei acţiuni caritabile.
Şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a declarat pentru JB si Bihon.ro că în niciun caz nu şi-ar turna gheaţă în cap. Discret dar foarte implicat şi devotat când vine vorba de acte caritabile, chestorul a declarat că dacă va face donaţie nu o va spune public.
Citiți principiile noastre de moderare aici!