Astfel, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii legale de recrutare: a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul in Romania; b) să cunoască limba română, scris şi vorbit; c) să aibă capacitatea deplină de exerciţiu; d) să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I.; e) să aibă vârsta de minim 18 ani împliniți sau să îi împlinească in cursul anului 2014; f) să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau adeverinţa din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat; g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie in curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracţiuni cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea; i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică in ultimii 7 ani; j) sa nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.
Totodată, criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor sunt următoarele:
a) să aibă vârsta de pană la 27 ani, împliniți in anul participării la concursul de admitere pentru formarea iniţială ca militar; b) să fi obţinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00; c) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învățământ; d) să aibă înălțimea de minim 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.
Cererile de participare/fişele de înscriere se completează la sediul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor, în municipiul Oradea, str. Universităţii, nr. 2, (tel. 0259/430673 int. 24535 sau 24557), Biroul Resurse Umane, de luni până vineri, între orele 10,00-14,00 astfel:
– pentru admiterea la instituţiile de învăţământ universitar (Academia de Poliţie şi instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale), până la data de 02.06.2014,
– pentru admiterea la şcolile postliceale (Școlile Militare de Subofiţeri) până la data de 14.08.2014.
Candidaţii pentru instituţiile de învăţământ superior, cu excepţia absolvenţilor învăţământului liceal din promoţia 2014, vor depune la dosarul de recrutare declaraţia notarială din care rezultă ca nu au mai beneficiat de finanţare de la buget pentru un program de studii universitare de licenţă (ciclu complet de studii superioare de lungă durată, studii universitare de licenţă sau o perioadă de studii)
Concursul de admitere a candidaţilor la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” se desfăşoară potrivit calendarului admiterii stabilit pentru fiecare facultate, în perioada 20 iulie – 04 august 2014.
Concursul de admitere a candidaţilor la şcolile postliceale ale MAI, respectiv şcolile de subofiţeri, se desfăşoară în perioada 06 – 14 septembrie 2014, conform graficelor stabilite de către unităţile de învăţământ.
Date despre concursul de admitere a candidaţilor la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile MAI sunt afişate pe site-ul oficial al fiecărei instituţii de învăţământ.
Probele de verificare a cunoştinţelor pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” constau într-un test grilă la disciplinele istorie, limba română, limba străină – engleză/franceză /germană /rusă/spaniolă – pentru admiterea la Facultatea de Poliţie;
Proba de verificare a cunoştinţelor pentru admiterea la şcolilor postliceale ale MAI constă într-un test grilă la disciplinele limba română şi limba engleză sau franceză.
Tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere se regăsesc pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ: http://www.academiadepolitie.ro/admitere.html, http://www.jandarmeriafalticeni.ro/criteriideadmitere.php, http://scoaladragasani.ro/
Detalii privind tematica, bibliografia, etapele şi probele concursului de admitere in instituţiile de învățământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor pot fi obţinute de pe paginile web a acestor instituţii.
Informaţii suplimentare se pot obţine la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor, în municipiul Oradea, str. Universităţii, nr. 2, (tel. 0259/430673 int. 24535 sau 24557), Biroul Resurse Umane. Candidaţii se vor prezenta pentru înscrieri având asupra lor cartea de identitate şi instrumente de scris.
FACT BOX: Instituţii de învăţământ
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor, recrutează candidaţi pentru concursul de admitere la următoarele instituţii militare de învăţământ:
Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti:
– Facultatea de Poliţie, specializarea “Ordine şi siguranţă publică”, arma Jandarmi, învăţământ cu frecvenţă – 40 de locuri (din acestea 2 locuri sunt alocate pentru romi, 2 locuri sunt alocate pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi);
Şcoli postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne:
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, 125 de locuri (din acestea 3 locuri sunt alocate pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi) şi 5 locuri pentru S.P.P.
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, 125 de locuri fără discriminare
Alte instituţii de învăţământ:
Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu – 6 locuri alocate Jandarmeriei Române astfel:
– Management economico-financiar, specialitatea finanţe-contabilitate, 2 locuri
– Administraţie publică, specialitatea intendenţă, 4 locuri
Academia Tehnică Militară Bucureşti – 2 locuri alocate Jandarmeriei Române astfel:
– Inginerie electronică şi telecomunicaţii, specialitatea Transmisiuni – 1 loc
– Inginerie electronică şi telecomunicaţii, specialitatea Calculatoare şi sisteme informative pentru apărare şi securitate naţională – 1 loc
Citiți principiile noastre de moderare aici!