În primul rând, medicii recomandă să nu ieșim la plimbare în aer liber între orele 11 și 16 deoarece cantitatea de ultraviolete care lovește Pământul este maximă în acest interval orar.
Apă la fiecare 15 minute
Pentru evitarea deshidratării, specialiștii recomandă să bem un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute. Este de preferat o apă pură, săracă în nitraţi şi nitriţi şi bogată în calciu şi magneziu.
Prin acumulare, nitriţii şi nitraţii duc la creşterea cantităţii de radicali liberi din corp, respectiv la factori procancerigeni. Calciul şi magneziul, în cantitate mare, ne reechilibrează electrolitic, având în vedere că prin transpiraţie pierdem nu numai apă, ci şi săruri.
Cât mai multe legume și fructe
Specialiștii ne recomandă să mâncăm alimente cât mai ușoare. Legumele și fructele ajută și la hidratare deoarece ele conțin o cantitate mare de apă. De asemenea, este recomandat să evitați produsele cu grăsimi animale, care conduc la creşterea acidităţii lichidelor din corp. Aciditatea reprezintă o altă cauză a deshidratării.
Atenție!
Dacă simţiţi senzaţia de sete constant pe timpul unei zile caniculare, înseamnă că lipseşte cel puţin 8% din apa necesară în organism.
Articole pe aceeași temă:
Nu scăpăm de caniculă, revine codul galben
Iunie, cea mai caldă lună din istorie
Citiți principiile noastre de moderare aici!