S-a întâmplat în timpul relației de concubinaj pe care cei doi au avut-o din 2019 până în 2023, începută după ce s-au cunoscut întâmplător, în timpul unei curse în care femeia l-a avut ca și client pe bărbat. Acesta din urmă s-a prezentat ca polițist criminalist în cadrul Poliției Bihor și chiar a prezentat o legitimație de serviciu.
La câteva luni de la prima întâlnire, cei doi au ajuns să locuiască împreună, iar în toamna lui 2019 bărbatul a început să-i ceară bani partenerei sale. I-a spus că trebuie să plătească diferite amenzi penale, în caz contrar riscând să fie concediat. Potrivit hotărârii Judecătoriei Oradea, consultată de Bihon, pe parcursul a câtorva luni, femeia i-a dat individului 40.000 de lei în mai multe tranșe.
Însă în 2021, taximetrista a descoperit că bărbatul nu lucra în Poliție și că banii ceruți de acesta au fost plătiți ulterior unui cetățean italian, cu care femeia avusese probleme înainte de a-l cunoaște pe falsul polițist. Străinul o hărțuise o perioadă și chiar îi făcuse plângeri la Poliție, iar inculpatul l-ar fi agresat pe italian în aprilie 2019, ca să-l oblige să o lase în pace pe femeie.
Ordin de protecție împotriva falsului polițist
Conform rechizitoriului Parchetului Oradea, falsul polițist i-a mărturisit partenerei sale că a mințit în legătură cu locul său de muncă, dar aceasta, deși i-a cerut să-i dea banii înapoi, l-ar fi iertat și ar fi continuat să locuiască împreună. Asta până la începutul lui 2023, când femeia a pus capăt relației, la scurt timp după ce locuința celor doi a fost percheziționată într-un dosar în care bărbatul a fost acuzat că a înșelat o persoană surdo-mută.
Nemulțumit de hotărârea fostei partenere, inculpatul a început să o hărțuiască, motiv pentru care împotriva sa a fost emis un ordin de protecție. În timpul anchetei bărbatul a susținut că și-a achitat datoria, dar nu a putut dovedi acest lucru. Mai mult, într-o discuție ulterioară cu femeia, el a recunoscut că îi datora acesteia 8.000 de euro.
Trimis în judecată pentru înșelăciune, inculpatul a scăpat de proces după ce a încheiat un acord de mediere cu persoana vătămată. Femeia și-a primit banii, și-a retras plângerea, iar instanța a decis încetarea procesului penal. Nu înainte
de a-l obliga pe bărbat să achite cheltuieli de judecată în valoare de 1.500 de lei.
Sentința Judecătoriei Oradea nu este definitivă și mai poate fi atacată cu apel.
Citiți principiile noastre de moderare aici!