Juriul, format din Dumitru Burtea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor pe turism din România (ANBCT), membru de onoare al World Association of Cooks (WACS), Samuel Rus, preşedintele ANBCT – Filiala Arad, bucătar-şef Restaurant Palazzo, Robert Voicu – UNILEVER Food Solutions şi Luminiţa Roşu – reprezentantul Consiliul judeţean Bihor a acordat locul I în concursul destinat expozanţilor, Hotelului Tranzit. Locul II a fost ocupat de Hotel Maxim şi locul III Hotelului President. Premiul special a fost adjudecat de Hotel Ami. Au mai primit menţiuni: Hotel Perla – 1 Mai şi SC Costdul (Student Place).
Concurs inovaţie
La al doilea concurs (inovaţie), bucătarii au avut ca temă pregătirea unui fel principal, pe loc, din produsele stabilite de juriu. „Această probă, de inovaţie, este foarte dificilă pentru că apelează la originalitatea şi inventivitatea concurenţilor care sunt condiţionaţi de materiile prime şi produsele stabilite de juriu. Aici se poate vedea creativitatea concurenţilor”, Dumitru Burtea, preşedintele ANBCT.
În urma jurizării concursului de inovaţie a rezultat următorul clasament: Locul I – Gabriel Cupşa, Ciprian Sotoc (Hotel Transit), Locul II – Sinyi Robert, Szilagyi Robert (Hotel Maxim), Locul III – Călin Lucaciu, Dumitru Duma (Hotel President).
„Toţi participanţii expozanţi la Gastro Bihor 2009 au primit diplome şi cadouri oferite InoxLine, Unilever şi Consiliul judeţean Bihor. Pe la standurile expozanţilor au gustat din preparate şi s-au perindat 450-500 de oameni. Consiliul judeţean Bihor, cu ajutorul bucătarilor de la Palazzo, a oferit publicului platouri de aperitive şi câteva sute de porţii de tocană de carne şi sote de legume cu piept de pui, băuturi răcoritoare şi apă minerală”, ne-a informat Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor. Preşedintele CJ Bihor Radu Ţîrle a anunţat că ediţia a doua a Gastro Bihor va avea loc primăvara viitoare, când tema va fi „Produse tradiţionale de Paşte”.
Dan Birta
Citiți principiile noastre de moderare aici!