Cseke Attila a condus Ministrul Sănătății din 8 septembrie 2021 și până în prezent, când ștafeta a fost preluată de dr. Alexandru Rafila.
[eadvert]
Cseke Attila, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Dezvoltării
Mandatul lui Cseke nu a fost unul ușor, iar bihoreanul nu s-a dat în lături de la acțiuni ferme pentru gestionarea pandemiei, pe care a ținut-o sub control, mai ales că activitatea echipei conduse de ministrul interimar s-a desfășurat în valul patru, cel mai intens de până în prezent.
În acest context, în calitate de ministru interimar al Sănătății, Cseke Attila a avut ca principale obiective aprovizionarea unităților sanitare cu medicamentele necesare pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2, creșterea numărului de paturi ATI pentru pacienții cu forme severe de boală și asigurarea bugetului necesar pentru continuarea activităților medicale în domeniul sanitar.
În mandatul lui Cseke, s-a aprobat ca părinții infectați cu SARS-Cov-2 să se trateze în secțiile de pediatrie alături de copiii lor și a găsit fonduri pentru plata salariilor restante pentru personalul medical implicat în procesul de vaccinare, dar și pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării tratamentelor necesare pentru pacienții COVID-19
Bani grămadă
În palmaresul lui Cseke figurează solicitarea și obținerea a patru suplimentări de buget, în cuantum de aproximativ 830 milioane de lei, într-un interval de două luni și jumătate, din Fondul de Rezervă al Guvernului României. Acești bani au fost necesari pentru achiziția de medicamente destinate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea finanțării programului de monitorizare, tratament și îngrijire a pacienților critici din secțiile ATI și pentru achiziționarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA.
Ministrul Cseke s-a implicat în activarea Mecanismului de Protecție Civilă pentru transferul pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2 în stare critică și care aveau nevoie de asistență medicală în secții ATI. În perioada de vârf a valului patru pandemic, au fost transferați 86 de pacienți în 7 state membre ale UE (Ungaria, Polonia, Austria, Germania, Cehia, Danemarca și Italia) care au răspuns apelului Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență.
Și pentru antigripal
Deși procedura anuală în baza acordului cadru încheiat în 2019 pentru achiziția vaccinului antigripal a fost finalizată în luna martie a acestui an, contractele pentru aprovizionare au fost semnate la începutul lunii octombrie, la presiunea lui Cseke.
Până la predarea mandatului său, au fost distribuite un număr de 1.200.000 de doze de vaccin antigripal, iar în 10 noiembrie 2021, MS a alocat suplimentar 26 milioane de lei, bani care vor fi utilizați pentru achiziția următoarei tranșe de 700.000 de doze de vaccin, în vederea continuării campaniei de vaccinare antigripală gratuită.
Ultima raportare, din 14 noiembrie 2021, indica faptul că au fost vaccinate 320.614 persoane în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a MS.
Trimite articolul
XSa te bata Dumnezeu pe tine și familia ta sa nu mai prindeți anul nou ungur jegos cu cap de porc ..lumanari de botez ți-am aprins bozgore …îți doresc lumanare la cap și flori pe piept să ai și tu și familia ta
-
din batrani se zice ca blesteme se intorc peste cel care le face, sper sa fie adevarat !