Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Oradea face apel la cetăţenii judeţului (şi nu numai) să doneze sânge. Potrivit dr. Ligia Burtă, directorul CTS Oradea, în prezent este deficitar stocul de sânge din grupele AB pozitiv și AB negativ, astfel că viaţa unor pacienţi care au nevoie urgentă de transfuzii poate fi în pericol.
„Suntem în imposibilitatea onorării comenzilor pentru pacienții internați, în special din secția cardio-vasculară a Spitalului Județean de Urgență din Oradea. Îi așteptăm pe orădeni să ne ajute să salvăm vieți”, a spus dr. Ligia Burtă.
Potrivit acesteia, stocul de sânge din grupele AB pozitiv și negative este deficitar nu doar la Oradea, ci și la nivel național. Sângele donat de persoane sănătoase este de un real folos pentru persoanele aflate în suferinţă, producând o ameliorare a stării de sănătate sau, după caz, vindecare.
[eadvert]
În spitalele din România sunt bolnavi care aşteapta uneori chiar şi câteva zile pentru a primi preţiosul sânge, fără de care nu se poate efectua o intervenţie chirurgicală, nu se poate iniţia tratamentul cu citostatice etc. Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea se află pe strada Louis Pasteur, nr. 20 și este deschis în fiecare zi de lucru (luni – vineri) între orele 07:30 – 13:30.
Trimite articolul
XAm fost donator mult timp. Pana acu vreo o luna cand m am prezentat in vederea donarii dupa terminarea perioadei minime de la ultima donare. Mi s-a spus ca ultima data am avut valori cam ridicate in sange si ca trebuie sa aduc adeverinta de la medicul de familie plus un set de analize ale sangelui de la o clinica din domeniul.(nu s a dat vreun nume). mi sa parut inacceptabil sa vrei sa donezi si sa refuze pe motiv ca poate ai valori anormale ale sangelui. Pai nu au ei laborator de a identifica vreo problema daca ar fi? sa merg sa dau bani la o clinica ca sa pot dupa aceea dona? In viata mea nu voi mai dona. Dezinteres din partea celor ce gestioaneaza acest serviciu. Adio donare. Ma puneti pe drumuri. si va plangeti de stocuri mici. Schimbati procedurile in asa fel incat sa atrageti oamenii. Dupa mai bine de 12 ani de donari, pe mine m-ati pierdut. La 42 de ani mai puteam dona mult si bine.
-
Prin 2020 am fost diagnostificat de suspect de boli de inima de Salajan. Aveam aritmii majore din cauza stress-ului de la munca. Centrul de sange a cerut dovada si mi s-au interzis donarile definitiv. Dupa, am fost la spitalul CFR unde mi s-a spus ca artimiile sunt in limite normale si ca nu se poate pune diagnotic peste cel al lui Salajan decat daca merg din nou la ea. La privat din nou, cu alti bani si alte plimbari. Ma rog, long story, short, mi-am bagat picioarele in sistemul medical romanesc si am plecat din tara. Am donat deja de 6-7 ori in strainatate si am daramat o serie de munti in 3 ani de zile. Nu am murit. Altii beneficiaza de sangele meu. Romania nu stie decat sa bage bete in roate. Iar centrul de sange functioneaza in sistemul medical romanesc. Degeaba vor sange, daca e totul defect. Tara defecta, sistem defect. Hai pa!
Subscriu la comentariul anterior, am fost donator timp de 5 ani dar aroganta lor te face să renunți la a mai dona, aici mă refer la cei din conducere!
Si eu am fost refuzat pentru ca dintr-o data nu mai aveam vene bune, cu toate ca la donarea anterioara nu am avut probleme de debit. Ceva s-a schimbat la centrul de donare si nu in bine. Poate ar trebui angajati profesionisti sau intruiti oamenii deja angajati. E usor sa dam vina pe populatie, dar prima data ar trebui sa se uite in curtea lor dupa vinovati.
Sper din tot sufletul sa se rezolve aceasta situatie pentru ca sunt oameni care au nevoie de sange!
Exact asa, aroganta lor este fara limite.
Degeaba striga apoi ca nu merge lumea la donat.