Liberalii nu urmăresc dizolvarea Consiliului Judeţean şi, prin urmare, nici nu intenţionează să demisioneze. Mai mult, invită conducerea CJ Bihor să demisioneze şi să provoace alegeri anticipate, prin vocea lui Gavrilă Ghilea. De fapt, opozanţii vor ca actualii şefi UDMR, PSD, ALDE să le acorde mult mai multă importanţă şi resurse, dacă vor ca Opoziţia să colaboreze cu actuala conducere blocată.
Prin vocea lui Ionel Avrigeanu, liberalii anunţă că vor participa la următoarea şedinţă ordinară şi vor vota, pro sau contra validării consilierului nr. 18 – lipsă a coaliţiei majoritare PSD, UDMR, ALDE,
adusă azi la paritate 17:17 cu opoziţia PNL.
În schimb, liberalii o spun răspicat: vor mai mulţi bani de la Judeţ pentru primăriile PNL, având în vedere că acesta partid are jumătate din primăriile judeţului. De asemenea, Avrigeanu şi Ghilea sunt revoltaţi că CJ Bihor este asociat cu ONG-ul Milvius pentru Parcul Natural Peţa, în timp ce primarii PNL de la Cefa şi Sînnicolau Român sunt ignoraţi. Chit că cele două comune au 300 şi 200 de hectare, în zonă, insistă PNL. Acelaşi ONG din Tg. Mureş – Milvius – este acuzat de liberali că blochează un proiect de drum al comunei Sînnicolau Român către satul Livada din cauza… vânturelului de seară! Acest drum ar scurta cu 20 de kilometri drumul din centrul de comună către Oradea, insistă liberalii. Astfel, partenerul CJ Bihor blochează proiectele primarilor PNL, este argumentul liberalilor, ce blochează de câteva săptămâni activitatea din plenul CJ Bihor.
De altfel, tot liberalii cer opiniei publice să vadă de unde vine, de fapt, blocajul. Inclusiv în privinţa salariilor angajaţilor Consiliului Judeţean. Liberalii indică faptul că, de fapt, criza a pornit din sânul PSD, iar PNL nu poate fi învinovăţit că nu sare în ajutorul celorlalţi. „Am fost acuzaţi că vrem să mituim, fără nicio dovadă”, remarcă Avrigeanu.
Cer dipoziţie pentru salarii
Liberalii au o soluţie pentru acordarea salariilor angajaţilor: o dispoziţie a preşedintelui Pasztor, chit că acesta din urmă refuză, afirmând că este obligat să aibă o Hotărâre de plen. „Dispoziţia este o chestiune tranzitorie, dar trebuie să ai cojones, trebuie să ai curaj să o dai. Iar baza legală o ai – dispoziţia preşedintelui, validată în Consiliu. Dar responsabilitatea celor care conduc unde este?”, le aruncă mănuşa liberalul Avrigeanu, fost vice la Judeţ, adversarilor săi politici ajunşi la şefia CJ.
„Dacă (Pasztor – n.red.) nu o poate face, poate demisiona şi o rezolvăm noi”, îl completează deputatul Ghilea, prim-vicepreşedinte al PNL Bihor, şi el fost vice la Consiliul Judeţean, iar apoi prefect.
Citiți principiile noastre de moderare aici!