Copiii și părinții au pășit cu emoție spre această lume, dar și cu bucurie și curiozitate, reținere și grijă. Unii au vărsat și lacrimi. Pentru cei 680 de copii, cu vârste între 10 luni și 3 ani, pentru părinții lor și profesioniștii în serviciile de creșă, a fost prima zi dintr-un proces care va continua pe tot parcursul vieții.
[eadvert]
În toate cele 15 creșe aflate în administrarea autorității publice locale, sunt acoperite necesitățile specifice copilului de vârstă antepreșcolară, cum ar fi: dezvoltarea sferei cognitive, stimularea şi dezvoltarea comunicării, dezvoltarea psihomotricităţii și abilității manuale, formarea deprinderilor de interacțiune socială și dezvoltarea autonomiei personale.
Abilități
La creșă copiii vor învăța deprinderile care stau la baza dezvoltării fiecăruia dintre noi: vor învăța să lege prietenii, să împartă jucării, să își manifeste emoțiile, să fie ordonați, curați, să protejeze mediul înconjurător, să-și manifeste afecțiunea pentru cei dragi și multe alte aspecte care îi vor ajuta mai departe. Tot acest proces de învățare se realizează în creșă, având la bază grija, siguranța și afecțiunea pe care specialiștii în serviciile de creșă sunt pregătiți să le ofere fiecărui copil.
„Ne bucurăm să vă spunem, dragi părinți, că serviciile noastre tind să acopere toate nevoile de bază ale copilului dumneavoastră: îngrijire, supraveghere, securitate, hrană, igienă și asistență medicală, activități de învățare, de formare a deprinderilor de bază, dar și multă afecțiune și bucurie. Totodată, ne dorim să fim buni parteneri în această nouă etapă pe care o vom parcurge împreună la creșă, astfel încât copilul dumneavoastră să se dezvolte frumos și armonios din toate punctele de vedere. Personalul din cadrul creșelor noastre este specializat în creșterea, dezvoltarea, educarea, îngrijirea și asistența medicală a copiilor. Experiența profesională a personalului și dăruirea pentru ceea ce fac ușurează procesul de adaptare a copiilor la creșă. Alături de acestea, colaborarea personalului cu părinții este importantă în acomodarea copiilor. Avem toată încrederea că, după parcurgerea procesului de adaptare, creșa va deveni un loc familiar pentru copilul dumneavoastră, un loc în care va veni cu plăcere să învețe și să descopere jocuri și povești frumoase”, a declarat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.
Aceasta a asigurat că în toate creșele, sunt respectate regulile de igienă și procedurile impuse de legislația în vigoare, siguranța și sănătatea copiilor fiind pe primul loc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!