Guvernul PNL a ales să crească salariul minim pe economie, de la 2.080 lei la 2.230 lei, începând cu 1 ianuarie 2020. Ce este, însă, mai puțin știut, este faptul că de această măsură profită și demnitarii, nu doar sărmanii. Salariul acestora a fost legat ombilical, de către PSD, de salariul minim pe economie. Astfel, de fiecare dată când crește salariul minim, cresc și salariile consistente ale demnitarilor.
Salariul președintelui României va crește de la 24.960 lei brut la 26.760 lei brut. Premierul și președinții Parlmentului: de la 23.920 lei brut la 25.645 lei brut. Vicepremierul, de la 22.256 lei brut la la 23.861 lei brut. Un ministru, de la 21.840 lei la 23.415 lei brut. Un senator/deputat, de la 18.720 lei la 20.070 lei brut.
“10.780 lei net am încasat ieri”. Declarația îi aparține lui Ioan Cupșa, deputat PNL, care înțelege, astfel, să fie transparent. Cupșa fusese în cărți pentru funcția de ministru al Justiției. Liberalul consideră anormală cuplarea salariului său de salariul minim: “Guvernul își dorește o decuplare a stabilirii salariului în funcție de salariul minim”. Cupșa crede că sistemul este incorect, mai cu seamă că nu este totuna să îți crească salariul cu 7% de la 2.080 sau cu 7%, de la 18.720 lei! Cupșa: “Apare o discrepanță uriașă între pensii, respectiv între salarii. Cele care depășesc salariul mediu din economie, din sistemul public, trebuie plafonate. Iar cele mici trebuie să crească, pentru că costurile vieții de zi cu zi sunt foarte mari”.
Întrebată de JURNAL BIHOREAN & BIHON în ce măsură consideră că salariul pe care îl încasează este unul corect și o mulțumește, deputatul PNL Florica Cherecheș a răspuns simplu: “Da, este absolut ok”.
“Încă în România salariul minim este foarte mic. Trebuie reduse inechitățile între salariile foarte mici și cele foarte mari. Nu cred că este o întrecere de populism, oamenii trebuie să trăiască în România la un nivel decent”, crede Cherecheș, care a intrat în politică de la un ONG cu preocupări sociale.
Trimite articolul
XNormal sa le creasca. Priviti unde a ajuns Romania! O merita. Totul e despre ei! Bine ca romanii sunt fericiti si multumiti. Au iesit la vot, au votat (nu ca ar fi avut vreo optiune) si gata. Apa pentru prostime! Si prostimea o merita.
De ce minte oare statul ca nu sunt bani la buget daca se poate plati 10 salarii la un deputat?
Nu se poate sa facă așa ceva PNL si Iohanis…..ei sunt băieți buni, ce vor doar binele populației si ălora din diaspora….Luați de aici, votanților!
Mânci-vă iadu , nu va saturați??!!!
Politicieni perfecți nu există.
Dar decât infractorii și analfabeții din psd e de preferat de de 1000 de ori PNL sau USR.
parca au declarat ca salariul porcilor (demnitarilor) nu creste cu salariul minim
Luaţi un creion cu lemn gros şi din fotoliul liberal priviţi în tavan, cuvântul PLAFON.
salariile demnitarilor nu ar trebui sa creasca deoarece sunt exorbitante pentru o tara ca Romania, salariile politrucilor alesi au crescut cu 300% peste noapte in 2017 la indemnnul lu dracnea si acolitii lor, daca salariile lor au crescut cu 300% ele ar trebui plafionate cel putin 10 ani ca sa-i ajunga din spate si ceilalti care muncesc din greu pentru salariile lor.
Jeguri de infractori din psd, v-ați bătut joc de țară porcilor…
Ați amanetat România ca să plătiți lenea și hoția.
Adevarul este ca demnitarii au salarii mici.Ele trebuiesc crescute,nu cumva aceştia sa facă depresie.
Propunerea mea e să înjumătățiti salariul minim ca să fie toată lumea fericită…
Dezvăluire-șoc: PSD nu avea de gând să crească pensiile cu 40% în 2020! Documentul care spulberă propaganda Ciumei Roșii
Se poate aplica oradema primarã.
Roşia Spontanã.
După succesul “Lucrului bine făcut” urmează “România normală”…
Pai mu ziceau ăștia de la PNL ca nu sunt bani?? A, pentru noi nu erau, pentru ei sunt….
Bine, salariile sunt diferite, conform rãspunderii.
Dacã salariile sunt pentru efort diferite, MAI MARI : pensiile lor de ce sã fie,, speciale”, mai ales cã se dau la mai puţin de 2/3 din vârsta de pensionare.
Democraţia în modul greşit,,înţeleaptã”.