Starurile Obstetricii şi Ginecologiei mondiale se vor aduna în luna noiembrie la Oradea. În perioada 13-15 noiembrie a.c, Oradea va fi gazda unui Congres Internaţional de foarte mare prestigiu, în cadrul căruia vor fi dezbătute probleme actuale ale Obstetricii – Ginecologiei, dar şi lucruri de ultimă oră în această specializare medicală. Congresul va fi o importantă sursă de informaţie pentru medicii ginecologi din România, dar şi pentru participanţi şi se va desfăşura sub „umbrela” FIGO – Federaţia Internaţională de Ginecologie-Obstetrică sau Vaticanul Ginecologiei, cum mai este cunoscut în lumea medicală.
„Practic vor fi două congrese reunite: Congresul Româno-German de Ginecologie (cu participare internaţională) şi cel al Societăţii Internaţionale Diczfalussy. În cadrul congresului vor fi dezbătute subiecte de endocrinologie ginecologică, se va vorbi despre contracepţie, teme de obstetrică, patologie obstetricală. Vom vorbi despre nașterea prematură, despre avort, despre teme actuale în ginecologie, cum este endometrioza, chirurgia minim invazivă în ginecologie. Vom acoperi subiectele cele mai fierbinţi, cele mai interesante şi de actualitate ale Obstetricii – Ginecologiei”, a dezvăluit ginecologul Petru Chitulea, preşedintele acestui congres reunit.
Participanţi de primă mână
La manifestare şi-au anunţat participarea medici de primă mână din Statele Unite ale Americii (David Archair), Italia (Giuseppe Benagiano), Spania (Cabero Roua – secretarul general al FIGO), Germania (Thomas Rabbe, vestit în endocrinologia ginecologică), Ungaria (Gyorgy Bartfay), Novisad (Tiromir Vejnovic), dar şi cei mai buni medici ginecologi din ţară.
„După discuţiile cu prof. Cabero Roua, s-a convenit ca congresul să fie organizat sub egida FIGO – Forul Suprem al Ginecologiei, ceea ce este o onoare mare pentru noi. În România nu ştiu să se fi desfăşurat congrese sub egida acestei Federaţii. Este o onoare mare pentru Oradea şi pentru România. Am avut, nu demult, o întâlnire în care au venit preşedinţii executivi ai Societăţii de Ginecologie, prof. Benagiano şi prof. Bartfay la Oradea, cu primarul Ilie Bolojan, cu decanul de la Facultatea de Medicină, Florian Bodog, şi cu rectorul Universităţii Oradea, prof. Constantin Bungău, care au avut o atitudine extrem de pozitivă şi au înţeles importanţa unui astfel de congres mare pentru Oradea şi pentru Bihor. Aceştia mi-au promis sprijin în organizarea lui. Congresul se va desfăşura şi sub egida Universităţii din Oradea, dar cu sprijinul Primăriei Oradea şi, poate, şi cu cel al Consiliului Judeţean”, a mai spus dr. Chitulea.
În cadrul congresului vor fi prezentate şi realizările medicilor orădeni.
„Activităţile şi intervenţiile chirurgicale de vârf pe care le-am avut se datorează, în mare parte, faptului că Primăria Oradea şi oficialităţile au dotat cu aparatură de ultimă oră Maternitatea din Oradea”, a mai precizat reputatul medic.
Citiți principiile noastre de moderare aici!