Colegiul Tehnic „Mihai Vitezul” a punctat miercuri, 15 mai, o nouă etapă în cadrul proiectului „Cradle to Cradle” (C2C). Proiectul, derulat în cadrul programului european Leonardo da Vinci, este în parteneriat cu Universitatea Oradea, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Inspectoratul Şcolar al Muncipiului Bucureşti, alături de parteneri din şapte ţări europene.
Din echipa Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” fac parte: Nadia Szuiogan – şef de proiect, Ruben Filimon – directorul colegiului şi Marinela Filip şi Nagy Aurelia – membri, precum şi toţi elevii liceului.
Lucrări
În cadrul manifestării de ieri, în prezenţa unor parteneri din Olanda şi Germania, a avut loc un curs pilot de introducere a conceptului „Cradle to Cradle” („Din leagăn în leagăn”). În cadrul acestui curs elevii au putut afla informaţii despre conceptul „Cradle to Cradle”, despre poluarea pe care o produc, despre reciclare, dar şi despre faptul că pot învăţa de la natură cum să reziste într-o lume tot mai poluată.
„Proiectul este foarte util pentru elevii colegiului. El poate să le introducă o nouă metodă de reciclare şi o nouă metodă de a proteja mediul. «Cradle to Cradle» nu este împotriva industrializării ci pentru o industrializare corect făcută. Unul dintre sloganele conceptului este «Să faci lucruri bune în loc de a face lucruri mai puţin rele»”, ne-a declarat Nagy Aurelia.
Conceptul vizează obţinerea de dezvoltare durabilă prin folosirea reciclării materialelor şi este o premieră în acest domeniu, în România. Tot în cadrul manifestărilor de ieri a mai avut loc un studiu de caz cu ajutorul metodei „Cele şase pălării gânditoare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!