Coaliția pentru Familie Bihor a emis un comunicat, de pe urma referendumului eșuat, din care redăm, în cele ce urmează:
„După mai bine de trei ani de așteptare, inițiativa cetățenească de modificare a articolului nr. 48 din Constituție a ajuns să fie supusă aprobării prin referendum. Motivul acestei inițiative cetățenești a fost dorința de a proteja prin Constituție o definiție a familiei față cu diversele tendințe de redefinire a familiei ca unire între persoane de același sex, mai multe persoane (poligamie), persoane și animale, persoane și obiecte etc., așa cum deja se întâmplă în mai multe țări ale lumii.
Inițiativa cetățenească a stârnit o avalanșă de confruntări, de la cele care invocau argumente pertinente până la cele mai josnice forme de boicot, manipulări, atacuri la adresa inițiatorilor și susținătorilor acestei schimbări de terminologie juridică.
În final, numărul cetățenilor care s-au prezentat la vot nu a întrunit procentul de 30% dintre cetățenii României cu drept de vot. Într-o asemenea situație este normal să ne întrebăm: cine a câștigat și cine a pierdut?
Astfel: 1) Din perspectiva moral- spirituală: pe termen scurt, au câștigat minciuna și manipularea care au alimentat boicotul. (…) Manipularea a îmbrăcat forme multiple, de la invocarea cheltuielilor, care s-ar fi putut direcționa către spitale, până la identificarea votului cu susținerea lui Liviu Dragnea. În ce privește boicotul, și acesta s-a manifestat în forme multiple: de la accesul limitat la spațiul mediatic (inclusiv panotajul), până la solicitarea expresă ca românii să nu participe la vot.
Au pierdut adevărul și discernământul moral. Adevărul că familia a fost întemeiată de Dumnezeu în baza unirii între un bărbat și o femeie. Acest adevăr a fost sacrificat pe altarul minciunii. (…)
2) Din perspectiva exercițiului democratic: a câștigat anti-democrația și a pierdut democrația. Neparticiparea la vot nu este o modalitate de manifestare a democrației participative. Dimpotrivă, este o formă de eliminare a cetățenilor din viața publică și o privare de responsabilitățile publice. Referendumul este cea mai înaltă formă de participare democratică a cetățenilor la deciziile care privesc prezentul și viitorul societății. (…)
3) Din perspectiva politică: au câștigat formațiunile progresiste, inclusiv ONG-urile care le susțin, care prin minciună și manipulare au amăgit cetățenii români care ar fi susținut familia tradițională. Aceștia au fost înșelați să se asocieze, prin neprezentare la vot, cu cei care sunt de fapt împotriva familiei naturale. Prin această manevră au creat impresia, falsă de altfel, că sunt mult mai mulți împotriva familiei naturale decât cei care o afirmă, o susțin și o apără.
Au pierdut toate formațiunile politice care au avut membri și simpatizanți în tabăra celor care susțin familia naturală, dar care au dezertat. (…) De asemenea, încurajarea absenteismului la referendum se poate transforma într-un mod de raportare la următoarele alegeri, atunci când și cei care au boicotat acum vor fi interesați de prezență la vot. Se vor prezenta însă la urne într-o atmosferă triumfalistă cei care vor promova legi pentru dezintegrarea morală a țării. (…)
4) Din perspectiva istorică: au câștigat cei patru milioane de români care au avut discernământul moral și au ales adevărul. Chiar dacă nu a fost validat referendumul, va rămâne o mărturie istorică faptul că în 6 și 7 octombrie 2018, patru milioane de români au afirmat cu demnitate familia naturală și normală în fața celor mai umilitoare atacuri. Istoria a consemnat victoria moral-spirituală a lui Atanasie, a lui Dietrich Bonhoeffer și a numărului mare de mărturisitori și martiri, chiar dacă în timpul vieții lor aceștia au fost în minoritate. A biruit Cristos, chiar dacă a fost batjocorit și condamnat pe nedrept. Învierea validează moartea pentru adevăr!
Au pierdut în fața judecății istoriei și a judecății divine toți cei care au ales minciuna, nepăsarea și anormalul. Din perspectivă istorică, minciuna are viață scurtă. (…)
Coaliția pentru Familie Bihor mulțumește fiecărei persoane care a participat la referendumul din 6-7 octombrie 2018. Mulțumim frumos voluntarilor implicați în campania pentru referendum, indiferent de religie, de apartenența sau simpatia politică, de limbă, de naționalitate sau de clasa socială.
Prin acest comunicat ne luăm rămas bun și dorim ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze familiile din România care-l urmează pe Cristos cu credință!”.
REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE: REZULTATE FINALE
Sâmbătă și duminică, 6 – 7 octombrie 2018, s-a desfășurat referendumul național pentru revizuirea Constituției, prin modificarea definiției familiei (art. 48, alin. 1). Românii au fost întrebați dacă sunt sau nu „de acord cu legea de revizuire a Constituției, în forma adoptată de Parlament”. Legea respectivă, adoptată de Parlament în 18 septembrie, prevedea înlocuirea sintagmei de soți, din definiția căsătoriei, cu cea de „un bărbat și o femeie”.
Inițiatorii legii, Coaliția pentru Familie, au dorit, astfel, să prevină legiferarea căsătoriei între persoane de același sex.
Cum însă cvorumul constituțional de minimum 30% pentru referendum nu a fost atins, Constituția României rămâne neschimbată. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat deja că pe agenda Parlamentului se află legiferarea parteneriatului civil, între persoane de același sex.
126.239 de români din Diaspora au participat la referendum. O cifră destul de mare, raportată și la absenteismul major la vot, din țară, dar și privind prin prisma faptului că în străinătate secțiile de votare au fost înființate doar în orașele mari, unde funcționează ambasade și consulate.
ROMÂNIA BIHOR
Prezența la urne 3.857.308 (21,1%) 145.488 (28,91%)
Voturi „DA” 3.531.732 (93,4%) 137.455 (95,6%)
Voturi „NU” 249.412 (6,6%) 6.317 (4,4%)
Voturi nule 76.111 (1,97%) 1.715 (1,18%)
Citiți principiile noastre de moderare aici!