Aleșii județeni au votat în ședința extraordinară de marți majorarea sumei necesare pentru reabilitarea viitorului sediu al Consiliului Județean Bihor. Costurile mai mari se datorează majorării prețurilor la materialele de construcții.
„Având în vedere creșterile substanțiale înregistrate la materialele de construcții în anul 2021 și începutul anului 2022, luând în calcul și indicii de cost în construcții înregistrați la data aprobării ultimilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului până la ora actuală, se necesită actualizarea valorii investiției la nivelul lunii februarie 2022”, se arată în documentul votat de consilierii județeni.
Astfel, valoarea actualizată a indicatorilor tehnico-economici este de 41,6 milioane de lei, față de 36,5 milioane de lei – valoarea inițială a proiectului.
[eadvert]
La licitația organizată de CJ Bihor, a fost depusă o singură ofertă pentru reabilitarea clădirii, potrivit președintelui CJ, Ilie Bolojan. Este vorba de asocierea de firme Drum Asfalt – Constructorul Sălard – Drumuri Bihor. Lucrările scoase la licitație sunt: lucrări pentru creșterea eficienței energetice a clădirii, reabilitarea și transformarea clădirii în sediu al Consiliului Județean Bihor. Pentru finanțarea lucrărilor, CJ Bihor va depune un proiect pentru atragerea de fonduri europene.
Firmele care au depus singura ofertă pentru realizarea lucrărilor la fosta Policlinică au câștigat licitația pentru reabilitarea imobilului din strada Republicii și în 2020. Atunci, fosta conducere a CJ Bihor plănuia să refacă imobilul printr-un credit. La câteva luni după desemnarea câștigătorului, instituția, de această dată sub conducerea lui Ilie Bolojan, a convins constructorii să renunțe la lucrări fără pretenții materiale, motivând că se dorește reabilitarea cu fonduri europene, astfel încât Județul să plătească doar 2% din suma totală necesară reabilitării.
Trimite articolul
XPai e normal !Toate materialele s-au scupit semnificativ.
Cum poti sa te incadrezi azi in calculatia de acum doi ani ?
Nici la tine acasa nu iti mai poti cumpara 10 paleti de caramida cu aceeasi bani ca acum doi ani. Daca si polistirenul ptr.izolatie si-a triplat pretul, OSB-ul s-a triplat, lemnul, fierul la fel.
Fierul vechi se plateste acum la centrele de colectare cu 1,50 – 1,65 lei / kg.
Atunci cum ? Ce pretentii sa avem?
Munci judetriotice de la blocuri l-ar face original vintage cum a fost, cu trag.
E jenant că această superbă clădire stă nefolosită de aproape 30 de ani.
O bună perioadă era disputata6prin tribunale de tot felul de ” moștenitori ” ad-hoc, în dezinteresul autorităților.
După ce lucrurile s-au clarificat, autoritățile păreau jenate că au primit-o în posesie.
Măcar acum, poate ca i se dă destinația care o merită.
Să auzim de bine !
Nu-mai construcția autostrăzii Transilvania, secțiunea Biharia – Chițibuș nu se poate majora costul materialelor de construcții ce vor că, beneficiarul lucrări să ajungă în faliment. Ori idioți de PNL-STI vor să de-a lucrarea altor firme care dă bacșiș m-ai mult. De 2 ani stagnează lucrarea când s-ar fi putut construi ce-l puțin 40 sau 50 la sută din lucrări. Nu se va termina autostrada Transilvania nici în 20 ani
va fi paltatul regal a lui Bolovan… doar stie si el ca “mai bine-n satul tau fruntas decat codas la oras” 🙂