Construcţii Bihor SA este executant în contractul de peste 7,7 milioane lei, care are ca obiect amenajarea de spaţii verzi de-a lungul străzii Barcăului, cu pornire din Oneştilor. În noiembrie s-a terminat partea de birocraţie a proiectului şi Primăria a predat amplasamentul şi a dat ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de finalizare e mai 2020.
E vorba este o fâşie în suprafaţă de 3,8 hectare, împărţită în trei tronsoane, de accesele rutiere între case, a spus viceprimarul Florin Birta, ieşit în teren pentru o conferinţă de presă. Suprafaţa afectată de acest proiect a fost, anterior, teren viran, depozit de materiale reciclabile sau parcare pe pământ, pentru riverani.
Execuţia a început din zona A, dinspre Oneştilor spre Ioşia. Primele operaţiuni au fost debarasarea terenurilor de molozul rezultat în urma dezafectării construcţiilor şi platformelor de beton. Acum se lucreaza la mutarea reţelelor deţinute de Transgex pe amplasament şi la umplerea cu pământ nou, până la nivelul trotuarului.
Vicele Birta a mai spus că, în premieră, în acest parc se va amenaja şi un complex de fitness cu aparate pentru persoane cu dizabilităţi. Alte dotări sunt locuri de joacă – inclusiv unele pentru cei cu dizabilităţi motorii, alei, tiroliană, zone de picnic dar şi cişmele şi toaletă publică. „Am încercat ca acest parc să poată fi folosit de toată lumea”, zice edilul.
Parcul va avea 28.200 mp de gazon şi sunt prevăzuţi pentru plantare 385 de arbori de mari dimensiuni şi 12 285 de arbuşti.
„La finalul proiectului, pentru că nu am reuşit să includem din start o pistă de alergare, Primăria lucrează la un studiu de fezabilitate pentru aceasta. Nu s-a putut face această pistă în cadrul proiectului pentru că s-ar fi depăşit acea cotă de 10% de construcţii, admisă de finanţator. Am făcut o dezmembrare a unei suprafeţe în jurul parcului şi, în primăvară, vom amenaja o pistă de tartan”, mai spune Birta.
Cu „doborâturi”
Pe terenul alocat parcului existau deja 80 de arbori care au fost doborâţi. Birta spune că pentru aceste tăieri s-au obţinut avize de la Mediu şi că arborii nu puteau fi păstraţi din cauza lucrărilor – la o decopertare la adâncimea de până la 1 m, o bună parte dintre arbori ar fi rămas cu rădăcinile în aer, prezentând risc de prăbuşire.
Trimite articolul
Xla cifreele alea ajungem la o mica padurice.
Sper sa se si realizeze, iar peste 5 ani macar jumate din numarul lor sa dainuie
de doi ani se chinuie pentru un amarat de parc.
Huoooooo, nu vrem nimic, nu mai vrem sa se faca nimic, vrem sa fie tot cum a fost inainte, vrem regres. huoooooo, Bolo!!!!!
Prin apa termalã nu se puteau preturi mai mici decât termoficarea.
În București :
280 000 oameni fără apă.
2 mașini au căzut într-un gropoi .
București, o rușine de oraș administrat de psd partidul infractorilor și analfabeților
Cei ce înjură primarul ar trebui sa se gândească la faptul că în toate lucrările astea care se fac(mai bune sau mai rele) lucrează firme și oameni din orașul ăsta sau din împrejurimi, in mare parte pe bani europeni. Daca nu ar fi aceste șantiere, ar fi mai bine?
Parola este Verde.
e plin de latrai de la ciuma rosie psd pe bihon, inca nu au aflat ca au supt aria cercului impreuna cu proasta Romaniei. Bai, nenorocitilor, s-a investit in orasul asta cit nu s-a facut in 50 de ani si asta va deranjeaza, nu-i asa? Va deranjeaza ca Oradea e un oras modern in plina dezvoltare in ciuda piedicilor puse de ciuma rosie psd.
oare ce se intelege prin arbori de mari dimensiuni!? , ceva mai mari decat ulilii cubiste naturale de pe Alecsandri , sigur nu se replanteaza ceva care peste 200 de ani o sa aiba dimensiunea celor de langa Conti , pe care si comunistii le-au lasat in pace , oricum e important ca sa nu existe traditie , mai degraba traditia care reincepe perpetuu cu unii si cu altii ..
Deci coridorul verde va fi întreținut de boscalnici.
un titlu idiot, draga Ghilea, eu ca om departe tot cautam pe hatra,unde curge Barcaul la oradea? de altfel stau exact pe malul Barcaului, deci te rog sa corectezi titlul in “STR Barcau”
stimate domnule primar,
Cu tot respectul pt munca depusa in vederea amenajarii acestui parc pe str:Barcaului.
Cum ramine cu locurile de parcare la cei peste 700 de membri ai bisericii Pentecostale Maranata de pe strada Greierului ?
Sunteti de parere sa fie amendati de fiecare data cind vin la biserica pt parcare ilegala sau sa blocheze intrarea privata a riveranilor? Stârnind ura si frustrari gratuite?
Multumim ca v-ati gindit și la aceasta comunitate.