Albumul „Cei Care Tac” al Proiectului Muzical CORBU va fi lansat online duminică, 13 decembrie, începând cu ora 20.00, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/proiectulCORBU. Rezultat al primului lockdown din pandemie, albumul are ca scop crearea unei punți de legătură între muzică și literatură, între muzică și fotografie, între sunet și tăcere, între viață și moarte.
[eadvert]
„Cei Care Tac” a fost inspirat din romanele „Haiganu” și „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”, scrise de Marian Coman. Prima colaborare dintre Sergiu Corbu Boldor şi scriitorul Marian Coman a avut loc în 2013 când trupa de punk acustic folkloric medieval AD HOC, inițiată și coordonată de Sergiu Corbu Boldor, a lansat primul lor album – „Dezmăț, Licori si Muzici Medievale” în numarul 7 al revistei „Harap Alb continuă…”, revistă al cărui scenariu era scris de Marian Coman. După şapte ani, în cadrul proiectului CORBU, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor, s-a născut albumul „Cei Care Tac”, inspirat din cele două romane scrise de Marian Coman.
Povestea piesei „Colții unui Demon”, care face parte din album, îşi are rădăcinile în romanul „Haiganu. Fluviul șoaptelor”, scris de Marian Coman, un roman aflat la granița dintre fantasy și horror, a întâlnirii dintre un zeu decăzut și un copil cu puteri miraculoase. „Cheia acestei lumi este muzica”, scrie în prezentarea piesei.
Piesa „Bivolița” a fost lansată pe 5 iunie, la EBS radio (90.4 FM), şi face parte din albumul „Cei care tac”. Povestea piesei este inspirată din romanul „Haiganu. Tristețea zeilor”, roman în curs de apariție.
Conceptul albumului „Cei Care Tac” le aparține lui Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu, muzica fiind compusă de Sergiu. Albumul conţine şapte piese: „Dezleganie”, „Dincolo de stâncă”, „Tic tac”, „Bivolița”, „Se-ntâmplă rău”, „Colții unui Demon”, „Uită-te-n sus”. Versurile piesei „Dincolo de stâncă” sunt semnate de Marian Coman și sunt extrase din romanul „Haiganu. Furia oarbă”. Celelalte texte sunt adaptări de Sergiu Corbu Boldor inspirate din trilogia „Haiganu” și din volumul „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”.
Invitați pe acest album sunt: Florin Chirilă (chitară bass și chitară acustică), Cristian Flaviu Mocanu (pian), Sebastian Arvai (percuții și voci adiționale), Răzvan Meseșan (Clarinet), Valerio Di Natale (chitară clasică). Mixajul și masterizarea aparţin lui Marius Pop /Rootz Music Studio, artwork: Marian Coman.
„Toată pandemia aceasta ne-a dus pe noi într-o zonă a tăcerii care s-a manifestat într-un album extraordinar. Este înainte de toate o sinceră manifestare a unor punți de legătură între muzică, literatură, filosofie, spiritualitate, trăire, donație (în sensul fenomenologic dat de Jean-Luc Marion), prietenie, încredere, forță, inteligență, curaj, nebunie”, scrie Luiza Matilda Mitu
Despre album, scriitorul Marian Coman mărturiseşte: „Muzica, la fel ca literatura, are darul să te modifice. Și să te poarte într-o altă lume. Eu m-am întâlnit cu Corbu acolo unde lumea muzicii lui s-a ciocnit cu lumea poveștilor mele. Din ciocnirea asta s-a născut albumul de față”.
Un cuvânt de apreciere vine şi din partea academicianului român Basarab Nicolescu, cercetătorul român care a revoluționat fizica în 1973 prin conceptul Odderon, actualmente profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, nominalizat anul acesta la Premiul Nobel pentru Pace. „Frumusețea locurilor dintre Sǎlaj şi Maramureş a descǎtuşat imaginarul Luizei Mitu care, dupǎ publicarea a douǎ cǎrți, a conceput, în colaborare cu Sergiu Corbu Boldor, un fascinant album Cei care tac, care ne propulseazǎ în spațiul dintre tǎcere şi sunet, dintre umbrǎ şi luminǎ, dintre viațǎ şi moarte”, scrie academicianul.
Evenimentul de duminică va avea o structură ternară, cu trei audiții ale albumului „Cei Care Tac”, dialog cu invitații de onoare și trei sesiuni de întrebări din partea publicului cu răspunsuri primite de la membrii proiectului CORBU și de la invitați. Invitații de onoare vor fi: Marian Coman (scriitor), Cristian China Birta (antreprenor și consultant social media la Kooperativa 2.0, blogger), Marius Pop (chitarist și producător la Rootz Music Studio), Vlad Braga (fotograf), Florin Chirilă (chitară bass). Gazdele evenimentului vor fi Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu.
„CORBU este o entitate cu personalitate proprie, iar eu sunt un simplu interpret al personalităților sale multiple. Tot ce am de făcut e doar să iau deciziile bune pentru CORBU, nicidecum pentru cei implicaţi. Din motivul ăsta, albumul «Cei care tac» va apărea fix când va vrea CORBU, nicidecum când vreau eu”, scrie Sergiu. Şi iată că a vrut să fie duminică, 13 decembrie! Daţi Play!
Citiți principiile noastre de moderare aici!