CORBU a lansat pe bandcamp joi, 6 ianuarie 2022, în Ziua Epifaniei, prima parte din albumul „Dezleganie”, numită „Sufletul”. Această lansare face parte dintr-o serie de concerte live susținute în cadrul proiectelor: „Trandafirul Magdalei. Laborator Stradal de Arte ale Sunetului”, live din Platoul de Marmură, Zalău, „Teama de sinceritate. Stare de pură neclintire interioară dedicată lui Florian Pittiș” – live din Curtea Artiștilor, Zalău, „Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului” – live din Muzeul Holocaustului, Șimleu Silvaniei, Sălaj, „Bunavestire Delicioasă. Ocolul pandemoei în 33 de cânturi” – live din Curtea interioară a Cetății Oradea, cu actorul Richard Balint și percuționistul Sebastian Arvai și Sufletul – live la teatrul Anonim Oradea.
[eadvert]
Prima parte a albumului live, numită „Sufletul”, este înregistrarea concertului live susținut la Teatrul Anonim Oradea, în 21 decembrie 2021, în cadrul evenimentului „De la Om la Om. Artiști pentru comunitate”, amfitrion – actorul Ciprian Ciuciu. Evenimentul a fost o campanie de colectare şi distribuire donaţii către 60 de persoane asistate săptămânal de către Asociaţia „Masa săracilor”, filiala Oradea.
În acea seară, într-un cadru restrâns, muzica a creat o stare, o emoţie profundă, pentru că muzica lui e de fapt o experienţă apropiată de revelaţie, de meditaţie prelungită, de întâlnire cu sinele. „Ce-ți mai face sufletul? Sufletul tău, ce mai face? E aici? E pe frecvență? Sufletul tău! L-ai întrebat ce mai face? E bine, e cu toate în regulă?”, se aude vocea şoptită la întrebările căreia căutarea răspunsului e involuntară. Descoperi ascultând frecvenţa la care rezonezi, transpunându-te într-o realitate paralelă, o experienţă unică pe care, ca pe un drog, îţi doreşti apoi să o retrăieşti.
„CORBU – lansare de album revelat, nu compus”, notează îngerul păzitor al proiectului CORBU, Luiza Matilda Mitu. Prima parte a albumului, „Sufletul”, poate fi ascultată AICI . Masterizarea aparţine lui Marcel Floruţ/postanalor studio, iar coperta și identitatea vizuală aparţin lui Radu Luchian.
După cum apare şi în descrierea de pe site-ul panacorbului.ro, CORBU este un proiect muzical care aduce în fața publicului românesc un personaj misterios şi complex datorită semnificaţiilor contradictorii pe care le are în gândirea orientală, occidentală şi europeană.
Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului. În povestea proiectului, Corbu cheamă în ajutor oameni înzestrați cu darul de a face muzică, împreună cu ei punând la cale un asediu cultural prin care dezvăluie oamenilor tainele sunetului.
Trimite articolul
XCa si criterii pt cei ce doresc sa i se alature,tre sa fie nespalati ca tine ? Sau ajunge chica si barba ?