Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean din Oradea, Lisa Crăiuț, „copilul este internat pe secția ATI II din clădirea aflată pe strada Corneliu Coposu (n.red- fostul spital Municipal), prognosticul medicilor pentru pacient fiind rezervat”. Medicii au încercat să deconecteze băiatul de ventilația artificială, însă acesta nu a putut lua aer singur. Starea lui neurologică este precară, astfel că medicii au decis să îl țină intubat în continuare.
Băiatul a fost găsit sub apă, însă nu se știe cu exactitate cât timp a stat acolo. Un medic rezident din Timișoara, aflat ca simplu client la aquapark, a început manevrele de resuscitare până la sosirea cadrelor medicale. Copilul, transportat ulterior la spital, se află în stare stabilă, însă au apărut semne de posibile complicații la nivelul plămânilor, cauzate de pătrunderea apei calde, ceea ce poate duce la evoluții imprevizibile.
Potrivit martorilor, copilul avea fața aproape neagră. Dr. Hadrian Borcea a explicat, în cursul zilei de vineri, 13 decembrie că această culoare este cauzată de sângele neoxigenat acumulat la nivelul feței. Cea mai mare problemă este faptul că băiatul a rămas un interval de timp sub apă. Creierul poate rezista maxim 3 minute fără oxigen, însă în acest caz există suspiciuni că minorul ar fi stat sub apă mai mult de 5-10 minute, ce însemnă că creierul a fost afectat, dar nu se știe cât de mult.
Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror.
UPDATE Băiat de 10 ani, resuscitat după ce s-a înecat la Aquaparkul Nymphaea din Oradea
Citiți principiile noastre de moderare aici!