Oradea Heritage s-a aliniat temei anului 2021, care pune în valoare elementele zoomorfe din decorul imaginat de artişti și arhitecți.
[eadvert]
Celor mici li s-au pregătit ateliere de pictură pe faţă, modelaj de baloane şi desen, dar şi jocuri cu baloane de săpun, evenimente de care s-au putut bucura de dimineaţă şi până la prânz, şi care vor fi reluate seara, între orele 18:00 şi 20:00. O dublă întâlnire este şi cea cu Prinţesa Fluture și Zano, un dragon care și-a luat numele de la Ziua Art Nouveau. Gazda pe tot parcursul evenimentelor este Emil Trifa.
Un punct de atracţie al manifestărilor a fost alaiul copiilor în costume zoomorfe, alături de Dragonul (copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea) pe traseul – Casa Darvas – La Roche – strada Libertăţii, Podul Sf. Ladislau, Piaţa Unirii şi str. Vasile Alecsandri. Aceleaşi ateliere, jocuri şi parade se vor relua şi duminică, la aceleaşi ore.
În paralel au loc tururile ghidate îl limbile româna, maghiară și engleză. Toate activitățile au loc în cadrul proiectului „Întărirea identității culturale în regiunea Dunării pornind de la patrimoniul comun Art Nouveau”, acesta fiind un proiect cu finanțare europeană câștigat anul trecut de Primăria Oradea prin Instituția Arhitectului Șef.
Trimite articolul
XAcei copii de la gradinita nr 53 sunt viitorul tarii noastre, acestia au reprezentat oradea si tara la acest eveniment cultural art nouveau. Ma uit la bugetul acestui eveniment pe oradea s-au alocat 235000 euro si raman fara cuvinte cand aflu ca nu li s-a asigurat o sticla cu apa macar de la organizatori, atata timp cat au participat sambata si duminica cate 2 ore.
Si nu doar pentru ca acesti copii au reprezentat tara la acest eveniment… acestia sigur vor fi pe alte meleaguri cand tara asta nu peste mult timp nu va mai avea dupa ce sa bea apa..
Rusine voua, rusine noua ca ne comportam si gadim astfel.