Filiala Oradea a Uniunii Artiştilor Plastici din Romania a organizat miercuri seara la Galeria „Grota Roşie” din incinta Cetăţii din Oradea un eveniment menit să pună în valoare copilul şi felul său de a vedea şumea şi pe cei apropiaţi. Este vorba de vernisajul unei expoziţii de desene şi de lansarea colecţiei vestimentare „The Game”.
„«The Game» reprezintă finalitatea proiectului educaţional «Portretul – Dialog între generaţii». Proiectul este rodul unui parteneriat educaţional încheiat între Facultatea de Arte Vizuale (specializarea Arte Decorative) şi Grădiniţa nr. 23 din Oradea. «The Game» este o colecţie vestimentară pret-a-porter, adresată copiilor între trei şi şase ani, pentru sezonul primăvară-vară, destinată jocului şi timpului liber”, a declarat Radu Tîrnovean, administratorul Uniunii Artiştilor Plastici din Oradea.
Potrivit acestuia, punctul de pornire al colecţiei l-au reprezentat elementele preluate din desenele copiilor de grădiniţă (portrete din universul fiecărui copil: părinţi, fraţi, bunici, rude şi prieteni), realizate prin tehnici mixte.
Desenele, imprimate pe costume
Desenele copiilor s-au regăsit pe costumele care au fost create special pentru ei, de studenţii secţiei de Arte Decorative de la Facultatea de Arte Vizuale. Costumele au fost realizate din materiale ecologice (in şi bumbac), iar cromatica şi designul au fost în concordanţă cu ideea de ludic, ilustrând mesajul colecţiei şi a expoziţiei „The Game – Jocul”. La finalul prezentării colecţiei, costumele au fost oferite în dar copiilor pentru care au fost create.
„«The Game» este un experiment care doreşte să arate că jocul poate să fie tratat cu temeinicie şi maturitate. Acest experiment nu a apărut dintr-o joacă ori din plictis, ci dintr-o idee care are la bază jocul, mai ales că am implicat o grupă de copii de la Grădiniţa nr. 23 din Oradea”, a mai spus Radu Tîrnovean.
Proiectul a fost coordonat de lect. univ. dr. Mihaela Tătulescu, lect. univ. dr. Corina Baciu, lect. univ. drd. Hollo Barna, asist. univ. dr. Sorin Ovidiu Brad, Radu Tîrnovean, institutoarele Veronica Tocaciu şi Dascăl Tatiana, de la Grădiniţa nr. 23, precum şi de directoarea acesteia Aurelia Laza. Demersul a fost susţinut de cele nouă studente din anul II.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!