Cursurile organizate de Asociația Micul Beiușean sunt susținute de directorul Muzeului Beiuș, Cristian Țota. Perioada de desfășurare a cursului de identitate locală din cadrul școlii de vară e programat în intervalele 10 – 12 iulie, respectiv în 17 – 19 iulie. Sunt așteptați copii peste 8 ani.
„Cursul de identitate locală își propune să evidențieye obiectivele turistice ale depresiunii Beiușului, cunoașterea tradițiilor locale. Cum vom realiza aceste obiective? Vom vizita obiectivele de interes istoric, geografic, meșteșugăresc, turistic. Ca să știm încotro ne îndreptăm trebuie să știm de unde venim. Cunoașterea trecutului este o condiție esențială pentru viitorul nostru.
Modul de identitate locală va deschide fereastra trecutului, punându/i pe copii în legătură cu moștenirea materială și spirituală a strămoșilor noștri”, explică Cristian Țoța. În cadrul primului modul de curs, copiii au fost în vizită la biserica din lemn Brădet și Muzeul Flutur Chișcău, au fost în vizită atelierul de olărit Belejeni și Muzeul Municipal Beiuș, iar azi e în program deplasarea la Sânicolau și Șoimi – și vizitarea Turnului de la Sânicolau.
Programul cursului:
– Marți, 17 iulie – Vizită Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca
– Miercuri, 18 iulie – Vizită biserica din lemn și case tradiționale din Tărcăița
– Joi, 19 iulie – Roșia – vizită la Moara de apă, Peștera cu cristale Farcu și case tradiționale
Citiți principiile noastre de moderare aici!