Simona Vlădoi s-a mutat de curând din Râmnicu Vâlcea în Oradea, împreună cu familia. De doi ani îşi dedică timpul pentru a desprinde copiii din lumea virtuală şi de a-i face să se bucure de lumea care îi înconjoară, să îi determine să interacţioneze mai mult unul cu celălalt, să îi înveţe să descopere frumusețea și magia din interiorul lor.
Simona Vlădoi este practicant şi instructor de yoga pentru copii şi adulţi şi are o conexiune specială cu copiii şi cu natura. Este şi ea mămică a unei fetiţe de 11 ani şi de doi ani se bucură de experienţa trăită alături de copii în studioul ei de yoga. Făcând o comparaţie între copilăria părinţilor şi cea a prichindeilor de astăzi, încearcă să le ofere celor mici, dar şi părinţilor în egală măsură, un loc în care să se rupă de tehnologie, să nu fie acaparaţi de ecrane, să se bucure de joacă, de ceilalţi copii de vârsta lor.
În 2019 Simona Vlădoi a decis să devină instructor de yoga pentru copii. „Dacă la începutul activității mele cu copiii puteam doar să proiectez ceea ce eu simțeam că poate aduce yoga pentru copii în viața lor, acum , după doi ani de activitate, pot să împărtășesc cu bucurie, că proiecțiile mele au rămas mult în urmă, iar așteptările mi-au fost depășite. La yoga pentru copii am creat un spațiu sigur și deschis, încărcat cu iubire și acceptare pentru fiecare copil cu care am interacționat, fără comparații sau ideea de competiție, fără așteptări sau condiționări, fără necesitatea copiilor de a bifa sau a îndeplini ceva. Am construit acel univers special care să le permită să comunice liber, să se joace liberi, să creeze, să inventeze, să empatizeze, să stea cu ei înșiși și să descopere frumusețea plictiselii dar și bucuria de a se mișca în voie, am creat acel spațiu cu iubire, în care ei doar să FIE și atât”, spune Simona Vlădoi.
[eadvert]
Yoga pentru copii şi părinţi
Orele de yoga cu copii s-au concretizat pe parcurs în schimbări importante în comportamentul celor mici în viaţa de zi cu zi, spune instructorul. Copii care nu reuşeau să se adapteze la grădiniţă au început să îşi schimbe modul de percepţie şi au acceptat să se integreze în grupa lor. Copii care nu aveau încredere în ei şi în puterea lor de creaţie au găsit curajul să se exprime, să se folosească de talentele pe care le aveau, iar cei care nu avea niciodată răbdare, au avut deschiderea spre meditaţie implicându-se mai mult, fiind mult mai prezenţi în activităţile din jurul lor.
„Consider că este mai mult decât evidentă dorința mea și cred că a oricărui părinte, de a face tot ce ține de noi, ca adulți, ca părinți, să direcționăm viața copiilor noștri pe calea care le aduce cu adevărat bucurie și împlinire sufletului lor. Este acea cale care îl aduce aproape de valorile lui înnăscute: bucuria de a se juca, de a dărui, de a se mișca, de a crea, de a împărtăși iubire, de a empatiza, de a învăța despre el și despre ceea ce îl înconjoară, de a descoperi frumusețea și magia din interiorul său… cu alte cuvinte, bucuria de a fi copil”, mărturiseşte Simona Vlădoi care a creat pentru asta studioul Om Shanti Yoga.
Ora de yoga pentru copii este spaţiul dedicat jocului, mişcării, energiei pozitive şi al relaxării. Prin exerciţiile de respiraţie şi prin implicarea în activităţile specifice, copilul capătă o conştientizare asupra sinelui şi a propriului corp, explică instructorul.
Pentru a „repara” conexiunea copil-părinte, a creat şi atelierul Family Yoga, care este ocazia ideală de conectare, prin joc şi mişcare între parinte si copil, „într-un spaţiu de non-judecată, în deplină acceptare şi relaxare”. La Family Yoga, copiii şi părinţii devin parte dintr-un Univers al imaginaţiei, al creativităţii, al spiritului ludic şi al bucuriei de a fi copil, spune Simona Vlădoi.
Ateliere de creaţie
Pe lângă orele de yoga, la studioul Om Shanti Yoga se fac şi ateliere de creaţie pentru copii. Duminică, 8 ianuarie, de la ora 11, va avea loc primul atelier de creaţie din acest an, dedicat părinților și copiilor. Gabriela Ipia le va oferi informații despre lumea magică a pietrelor semiprețioase, despre efectul acestora asupra corpului nostru, despre vindecarea pe care o aduc, la nivel fizic dar și la nivel subtil. În cadrul atelierului vor crea brățări pe care le vor păstra ca amintire și suport pentru acest început de an. Atelierul este dedicat atât mămicilor cât și tăticilor, dornici să creeze momente magice împreună cu copiii lor. Tot Gabriela Ipia se ocupă şi de atelierul e mandale, în care atât părinţii cât şi copiii crează împreună tablouri pline de creativitate.
Cei mici mai pot participa în weekend la ateliere de gestionare a emoţiilor, ateliere creative, ateliere de poveşti şi role-play şi ateliere de mindfulness şi meditaţii. Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul www.omshanti.ro sau pe pagina de Facebook Om Shanti Yoga.
Ce le doreşte Simona Vlădoi copiilor şi părinţilor în noul an? „Să alegem conștient să încetinim ritmul în care trăim, să dăm șansa să simțim mai mult, chiar dacă asta implică să facem mai puțin. Și ne/vă doresc să alegem conștient ceea ce ne aduce cu adevărat starea de bine, de liniște și de împăcare cu noi înșine”
Trimite articolul
XEste incredibil cum se poate păcăli de ușor lumea cu împachetarea demonilor sub diferite forme, iar dacă copiii o iau razna și ajung rău, se întreabă de ce că nu știu, mai dau vina și pe DUMNEZEU pt nebunia lor și acceptarea răului ambalat în “bine”.
Unde se va ajunge ? Vom vedea destul de repede din păcate pt acești copii care nu știu dar și pt părinți care ar trebui să se informeze întâi când este vorba despre copiii lor.