„Nu a căzut nici un pic de ploaie pe mese. Am aşteptat de mulţi ani să ne desfăşurăm activitatea în condiţii bune. Acum putem sta în piaţă până mai târziu, pentru că dacă este întuneric se aprind becurile”, ne-a declarat unul dintre producătorii de legume-fructe cu vechime în piaţă. Pe lângă noua copertină, pieţarii au fost dotaţi şi cu mese moderne unde pot să-şi lase produsele peste noapte.
4,5 miliarde de lei
Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea a investit circa 4,5 miliarde de lei vechi plus TVA în construcţia copertinei din sectorul de legume – fructe de la Piaţa Cetate. Lucările au demarat în 16 iunie şi s-a făcut pe tronsoane, astfel încât comercianţii şi cumpărătorii să fie deranjaţi într-o cât mi mică măsură. Producătorii de legume şi fructe aşteaptă de ani de zile construcţia unui cadru propice comercializării produselor. Promisiuni au mai fost din partea fiecărui şef care a fost instalat la RAPAS (actuala ADP), dar au rămas tot în stadiul de promisiuni. Acum când lucrările sunt gata, comercianţilor nu le vine să creadă. „Gata, s-a terminat cu ţigănia şi copertinele improvizate. Acum totul ar fi bine dacă ar veni şi mai mulţi clienţi”, spune un comerciant.
Hală modernă
Pe lângă construcţia copertinei, ADP a modernizat şi hala centrală. Pe părţile laterale ale halei au fost amenajate 37 de module de 3,5X3 metri, iar în interior au fost amplasate 104 mese noi, dispuse pe patru rânduri.
„Modulele vor fi închiriate prin atribuire directă sau prin licitaţie, dacă vor fi mai multe cereri pentru un modul. Preţul de pornire al licitaţiei va fi de 73 lei/mp”, a precizat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public Oradea.
Iniţial, firma care a câştigat licitaţia a înlocuit pardoseala cu una de ciment elicopterizat pe o suprafaţă de circa 1.600 de metri pătraţi. S-au zugrăvit pereţii şi a fost înlocuită reţeaua de alimentare cu energie electrică. La fel şi reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare. Tâmplăria de la intrarea în hală a fost, de asemenea, înlocuită. Lucrările au costat circa 3 miliarde de lei vechi plus TVA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!