Au fost efectuate 1432 acțiuni de control la firme, instituții publice și mijloace de transport de la nivelul județului. În urma acestor controale s-au constatat un număr de 762 deficiențe și au fost aplicate 660 sancţiuni contravenţionale, din care 163 amenzi şi 497 avertismente în valoare totală de 956.600 lei.
„Verificările au fost efectuate de către echipe constituite la ordinul prefectului Dumitru Țiplea, fiind compuse din reprezentanți ai 10 instituții, respectiv: Inspectoratul Teritorial Oradea al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A. (CNCCIR), Inspectoratul Teritorial Oradea al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii de Mediu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor), Inspectoratul de Poliție Județean Bihor (IPJ), Direcția antifraudă a Administraţiei Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor (ANAF), Biroul Vamal de Interior Bihor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor (ITM) și Reprezentanţa Bihor a Registrului Auto Român (RAR)”, a transmis prefectura printr-un comunicat de presă.
Dintre neregulile constatate de reprezentanții ISU Bihor cele mai frecvente probleme identificate au vizat deficiențe privind apărarea împotriva incendiilor precum: nerespectarea reglementărilor referitoare la fumat, blocarea căilor de evacuare în caz de incendiu, instalații electrice care funcționau chiar dacă erau defecte, lipsa evidenței lucrărilor de întreținere la instalații și utilaje care pot provoca incendii, personal neinstruit cu privire la intervenția în caz de incendiu, conductori electrici improvizați, aparate cu risc de incendiu în depozite, scurgeri de combustibil la pompele de alimentare, precum și nefuncționarea instalațiilor de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.
[eadvert]
Comisarii Gărzii de Mediu au descoperit lipsa autorizației de mediu sau autorizații de mediu expirate, aplicând astfel măsura suspendării activității până la intrarea în legalitate în cazul a douăzeci de operatori, alte deficiențe vizând lipsa evidenței deșeurilor și colectarea separată a acestora.
Reprezentanții ITM Bihor au constatat nerespectarea repaosului săptămânal al angajaților, nerespectarea regimului pe timpul nopții și neplata orelor suplimentare, iar reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Bihor nerespectarea cerințelor minimale de securitate.
Echipele de control ale ISCIR au depistat neconcordanțe cu privire la respectarea avizului obligatoriu de instalare, lipsa contractelor de întreținere, lipsa procese-verbale de etanșeitate, personal neinstruit, iar reprezentanții RAR au verificat în trafic valabilitatea ITP a autocisternelor. Inspectorii ISCTR au verificat în trafic documentele de transport specifice ADR, semnalizarea corespunzătoare a vehiculelor, trusa ADR, instinctoarele, precum și îndeplinirea condițiilor de licențiere.
Reprezentanții ANAF au constatat desfăşurarea unor activități de comercializare angro a băuturilor alcoolice şi tutunului prelucrat şi activităţi de comercializare în sistem angro şi/sau cu amănuntul a produselor energetice – benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat, precum şi a biocombustibililor, cu nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege. Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bihor au verificat respectarea reglementărilor vamale și fiscale, solicitând documente aferente autorizațiilor/atestatelor care au fost emise sau gestionate potrivit domeniului de competență, în calitate de autoritate vamală teritorială.
„Am avertizat în repetate rânduri agenții economici să nu se joace cu focul, fiindcă orice nerespectare a legii va fi penalizată. Numărul mare de amenzi arată că instituțiile și-au făcut datoria, dar îmi doresc ca această campanie să fie una care să aibă impact pe termen lung asupra siguranței bihorenilor”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.
Trimite articolul
XAmendati-i pe bisnitari de benzina care aplica un adaos comercial mai mare de 10%, usturator. pusi pe capatuiala;
Daaa… La benzinăria,, partener Rompetrol ” de pe Borșului, complex Master , unde opresc T. I. R. – uri în parcare, unde opresc autocare/microbuze în tranzit din/înspre toată Europa /România , unde există și schimb valutar ( căci e trafic și vad bun valutar)…. W. C. din interior unde la toate celelalte benzinării au acces gratuit , aici este pus afiș cu roșu că este,, toaletă în renovare ”, adică personalul nu vrea W. C. – ul deschis pentru călătorii din autocare și nici pentru clienții care alimentează la pompele de combustibil…. Te îndrumă la W. C. – ul din exteriorul stației, cel de lângă schimbul de parbrize, unde trebuie să PLĂTEȘTI taxa de 3 lei…. Să le fie rușine!!!!!! Mai mult ca sigur că banii încasați pe taxă le acoperă nesimțirea cu care tratează clienții….. Sper să citească și cineva de la protecția consumatorului și să verifice cele semnalate…
-
Păi nu va mai lăsati toate excrementele pe usi, pe faianța, pe gresie, folositi peria de budă dupa ce “avortați” un kg de rahat uns si lipicios, nu vă urcati cu picoarele pe vasele de toaleta, nu rupeti incuietorile boxelor, deci dați dovadă de civilizatie, nu vă comportați ca niște moldoveni….!!
Că ei sunt majoritari in tranzit carw se coboara din autobuse, microbuse si cambuzele alea la care le spun autocare.
Ca nu ii nimeni dator ca dupa fiecare descalecare a circa 40 – 50 de căcăcioși si pișorcoase sa stea o jumatate de ora sa faca curat in buzi dupa fundurile voastre urat mirositoare, impuțite.
Suntem angajati sa vindem la statie, nu ne-a angajat nimeni sa va fim femei de serviciu si nici nu suntem negri din Africa ca sa fim musăiți sa stergem toata ziua kkt-ul vostru de peste tot.
Si …DA !
Este accesul blocat tocmai ptr.ca ati distrus vasele de wc, ati stricat robinetii la chiuvete, ați infundat vasele la pișuar cu mucuri de țigări, etc….
Ar trebui ca lunar sa achite firma mii de lei ca sa le tot repare.
Ptr. ce?
Caci cumparati de la statia peco o apa, o cafea, un suc, țigari, chipsuri.
Vanzarea pe care o avem de pe urma voastra nu produce atata profit cat trebuie sa investim in distrugerea cabinelor de la budă.
Nesimțiților si needucaților!
Țărani brusc emancipati….
E draguta aia cu ” instalatii electrice care functionau chiar daca erau defecte”. In alta ordine de idei, e bine ca se mai fac astfel de verificari, dar din pacate cred ca deja e prea tarziu. Specula si evaziunea au ajuns la niste niveluri ca deja e foarte greu de luptat cu ele, mai ales ca mai mult ca sigur ca au proptele politice sus-puse.