Vineri, 15 octombrie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor și în scopul informării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la noile modificări legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.
[eadvert]
În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 48 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 6.173 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 65 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări și autogări. (anexăm foto)
De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 20 de mijloace de transport, din care 15 mijloace de transport public în comun.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 10.500 de lei.
Dintre acestea, 56 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 9.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar o sancțiune, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.
În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 15 octombrie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați, 128 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 17 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, un inspector al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.
În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.
De asemenea, sunt stabilite o serie de măsuri privind condițiile de participare la competiții sportive, activități cultural-artistice, spectacole, activități sportive, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice, în raport de rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile, precum și condițiile de acces în restaurante, cafenele, terase, baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc, locuri de joacă, săli de sport sau fitness, astfel încât să fie respectate normele sanitare.
Totodată, le reamintim cetățenilor că noile reglementări instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.
Purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.
Trimite articolul
XO întrebare către presa va rog, in intervalul orar 20-05, în perioada weekend – ului, persoanele vaccinate mai trebuie sa poarte mască în spatiile publice deschise, închise, spatii comerciale, mijloace de transport în comun, în condițiile în care au dreptul doar ei la libera circulație ? Dacă da, care este logica obligativității purtării măștii de către persoanele sus menționate, fiind doar între ei cum s-ar zice . Mersi.
-
Va invit sa mergeți dv sa va convingeți singur! Eventual, ii chestionați pe cei care o sa va verifice si așa o sa aveți un răspuns OFICIAL si, suplimentar, poate o sa primit si o “bonificație” in semn de recunoștință!
Va așteptăm cu nerăbdare sa împărtășiți cu noi feedbackul primit in cursul “investigației”!
-
Mda, lucrați în presa cumva?
Răspunsurile oficiale sunt din pct. meu de vedere doar cele venite din partea comitetului tehnico – științific, unde regăsim toată crema “specialiștilor” romani, contemporani cu noi.-
nu, dar niște persoane cere muncesc in “sistem” (cum va place dv. sa afirmați) cred ca sunt cele mai in măsură sa va lămurească. In plus, ele fiind niște organe ale statului sunt cele mai abilitate pt a va lamuri, nu niște angajați la “privat” , majoritate celor din presa sunt angajați si sunt renumerați de către firme din sectorul privat!
-
-
-
Cu declaratie pe propria raspundere,sau de angajator pot circula si cei nevaccinati.Masca nu este pt vaccinati sau nevaccinati.Este pt preventie,iar atata timp cat si cei vaccinati se pot imbolnavi,ei pot raspandii boala fara sa stie.
-
Mersi!
-
“Va așteptăm cu nerăbdare sa împărtășiți cu noi feedbackul primit in cursul “investigației”!”
Ești pulitist nene ? Căuta-ti altceva de lucru până mai poți.!
-
Bănuise ca acest mirific comentariu îmi este adresat mie, așadar, consider ca e de bun simt sa va si răspund,
Nu, dar poate indicat ar fi ca dv sa munciți totuși ceva, orice….
Nu e logic ca daca primește un răspuns după o interpelare sa vina sa împărtășească si cu noi acel răspuns?
Sa va ia dracu cu amenzile voastre sa cheltuiti toate pe operații și spitalizare nenorociților! Nu sunteti capabili sa produceti sa construiti de asta introduceti zilnic amenzi, taxe, impozite doar din astea poteti face averi.