Raziile au fost făcute de 116 reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 92 de polițiști, 13 jandarmi, trei polițiști locali, doi pompieri militari, doi comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, doi inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un inspector la Direcției de Sănătate Publică, precum și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.
[eadvert]
Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 74 de societăți comerciale.
În urma acțiunilor punctuale, desfășurate sâmbătă, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 91.900 de lei. Din acest total, 18 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 33.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile O.G.nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor
Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenţionale, din care 18 cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei şi 12 cu avertisment. A fost aplicată și o sancțiune contravenţională, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina / izolarea.
Patru sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 22.400 de lei au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor H.G.nr.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.
Trei sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr.99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, iar 2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment au fost aplicate unor societăţi comerciale pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice.
Echipajele prezente în teren au aplicat 18 sancțiuni cu amenzi în valoare de 20.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Cei ce vor să anunțe încălcarea normelor de protecție sanitară pot suna la linia TelVerde – 0800800165.
Trimite articolul
XUrcati si in mijloacele de transport in comun, tiganii nu poarta niciodata masca si sunt ignorati de controlori atat in ceea ce priveste biletul cat si portul mastii. Nici in alte tari nu sunt amendati tiganii pentru ca nu au bilet, e inutil sa le ceri actele si sa provoci un scandal cu rezultat zero, dar ce se poate face? Daca tiganul nu are masca sau nu are bilet (egal pentru alti nespalati, nu e nici o discriminare de culoare sau rasa) sunt dati jos in prima statie, fara comentarii.
In oradea respectiv zona Nufarul sunt plin de tigani la semafoare, care sunt la cersit,( in 2 ani iti va fi frica sa te plimbi pe strada din cauza gastilor de tigani, ex. Bucurestiul ) .Militia locala de ce nu ia masuri? Este mai usor sa dea amenzi pentru masca la oamenii cinstiti decat sa puna legea pe tigani.
Razii??????, serios????. Am stat doua săptămâni acasă, venind din Germania. În aceste doua săptămâni peste tot unde am umblat magazine, Mall-uri,….. etc, circa 50 % dintre oameni își baga piciorul în orice fel de regulament, obligativitate… etc. Pana la întrare toți poarta masca, se măsoară temperatura corpului la întrarea în magazin (bravo), iar înăuntru toată lumea face ce vrea (fără masca, cu masca pe jumătate pusa,….). Rușine sa le fie la toți acești iresponsabili, și inculți. În Germania nu trebuie sa ameninți, sau sa umbli după oameni, toți au înțeles ce e de făcut, și se face!!!!!, de ce ei pot și noi nu??????
Razie de forma,hai sa spunem ca ne justificam salariile