Grupul de firme Asfamixt a primit sectoarele Aleşd, Marghita şi Tinca, la un bugetde 1.650.000 lei iar asocierii Trameco – Selina îi revin sectoarele Oradea şi Beiuş, la un buget de 1.350.000 lei. Joi, Selina a depus la Registratura CJ Bihor şi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor o solicitare de anulare a licitaţiei.
În motivaţie se arată că „autoritatea contractantă era obligată a face cunoscut fiecărui ofertant documentaţia depusă de contracandidaţii săi, inclusiv tabelul privind preţul de transport al materialelor”. Practic, comisia CJ Bihor e acuzată că nu a pus la dispoziţia Selinei preţul ofertat de Asfamixt pentru transportul materialelor. Astfel, Selina a dedus prin calcul, pe baza punctajului total, preţul Asfamixtului. Iar rezultatul este de doar 0,45 RON/km la o basculantă, adică de trei ori mai puţin decât tariful unui taxi de persoane. Observând că un astfel de preţ nu acoperă nici jumătate din preţul carburantului, Selina apreciază „preţul ofertat ca nerealist şi imposibil de acceptat” în timp ce normele legislative impun „respingerea unei asemenea oferte”.
Totodată, Selina mai atenţionează CNSC că la departajarea propunerilor tehnice ar fi trebuit să se ţină seama că de mai bine de jumătate de secol deszăpezirea a fost asigurată de grupul de firme S.C. Drumuri Bihor S.A., S.C. Trameco S.A. şi Selina, care au acumulat astfel o experienţă superioară. „Suntem singura ofertantă care dispune de 5 baze stabile cu câte 70 de angajaţi pentru fiecare sector, avantaj ce contează extraordinar de mult în depăşirea oricărei situaţii dificile.”
Citeşte integral motivaţia contestaţiei, în fişierul ataşat mai sus.
Cristian Horgoş
Citiți principiile noastre de moderare aici!