Părinţii spun că raportul de la Colegiului Medicilor Bihor dat acum, după un an de la solicitare, nu răspunde principalelor întrebări şi nedumeriri ale lor. Raportul doctorilor de la Colegiului Medicilor Bihor indică faptul că medicii de la Infecţioase ar fi procedat corect în privinţa tratamentului aplicat Patriciei. Părinţii susţin însă contrariul şi sunt convinşi că fetita lor ar fi trăit dacă i s-ar fi făcut analize mai repede, tratament adecvat şi dacă ar fi fost transportată mai repede la Spitalul Curteanu şi nu la patru ore de la intrarea în comă de gradul trei.
Patricia putea fi salvata
Abia după un an de zile, Colegiul Medicilor Bihor (CMB) a finalizat raportul anchetei în cazul Patriciei, moartă în mai 2010.
Portivit raportului Colegiului Medicilor Bihor, trimis redacţiei de către familia micuţei (5 ani) medicii de la Infecţioase au procedat corect în tratamentul fetiţei şi nu pot fi acuzaţi de nimic.
Părinţii Patriciei au relatat însă că sunt revoltaţi atât pentru întârzierea raportului dat de Colegiului Medicilor Bihor, după un an de la solicitare (în 9 iunie 2010) cât şi de concluziile în caz.
Mama Patriciei spune că raportul nu răspunde la principalele întrebări: de ce nu i s-au făcut copilei analize medicale imediat după internare, de ce nu i s-a administrat tratament timp de patru ore cât a fost fetiţa în comă şi de ce s-a decis transferul de la Infecţioase la Spitalul Dr. Gavril Curteanu abia după patru ore de la intrarea fetiţei în comă de gradul trei.
Familia e de vină
Ca aproape în toate cazurile de acest gen, decedatul sau familia sunt scoşi vinovaţi, spune mama Patriciei. Aceasta reaminteşte că micuţa a mâncat o linguriţă de cremeş din ouă de casă, iar apoi i-a venit rău. A fost internată iniţial la Spitalul Dr. Gavril Curteanu, după care, spune mama, la recomandarea medicilor de aici şi cu ştiinţa managerul de atunci, dr. Marilena Crişan, fata a fost transferată la Infecţioase. Alţi membri ai familiei au ajuns cu toxinfecţie alimentară la spital, în aceeaşi zi fatidică de sâmbătă, 22 mai 2010. Părinţii spun că sunt revoltaţi de faptul că dr. Lenard a efectuat internarea la Infecţioase cu întârziere şi doar după lungi insistenţe. „Ce tot umbli atâta după mine?Am eu altceva de facut. Vrei să chem poliţia?” – ar fi întrebat doctoriţa – potrivit declaraţiilor date de părinţi. Aceştia se întreabă dacă acest tip de comportament este sau nu în concordanţă cu codul deontologic?
Părinţii susţin că micuţei nu i s-au făcut analize la internare şi că i s-a dat tratament „după ureche” şi nu i s-ar fi administrat medicaţie care să prevină potenţiale complicaţii. Potrivit părinţilor, nu s-ar fi ţinut cont de vârsta micuţei paciente şi de complicaţiile ce pot apărea la cei cinci anişori, din pricina imunităţii mai scăzute.
Întrebări retorice
Părinţii se întreabă de ce mult timp de la internare când i s-a recoltat coprocultura, aceasta „s-a păstrat pe coridor, la îndemâna oricui, până în ziua decesului, când au apărut poliţiştii şi ziariştii”.
Părinţii se întreabă şi de ce nu există protocol între spitale pentru efectuarea analizelor în weekend şi dacă cei de la Infecţioase ştiau că laboratorul lor nu lucrează de ce nu au trimis fetiţa la Curteanu, unde i s-ar fi putut realiza analizele necesare şi în timp util.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!