Este vorba despre o campanie naţională demarată de către Societatea Română de Ultrasonografie, Obstetrică şi Ginecologie, intitulată „Zilele V – Protejează-ţi feminitatea” şi are ca scop depistarea infecţiilor vaginale. Campania se desfăşoară în 22 de clinici din 16 oraşe: București, Brașov, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Suceava, Bacău, Satu Mare, Timișoara, Pitești, Oradea, Cluj Napoca, Ploiești, Târgoviște și Arad.
Organizatorii spun că de cele mai multe ori, consultația ginecologică de rutină plus o ecografie transvaginală se recomandă de cel puțin de două ori pe an la persoanele tinere, active sexual și o dată pe an pentru femeile aflate la menopauză.
Medicii ginecologi membri ai Societăţii apreciază că până la 78% dintre femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, deși nu prezintă simptomele clasice, iar cazurile de infecții vaginale rămân nediagnosticate și există foarte multe femei care preferă să se trateze singure, în loc să meargă la medic.
La nivel mondial, pe an sunt raportate aproximativ 5-10 milioane de vizite la medicul ginecolog, cele mai multe fiind asociate cu vaginite (infecţii genitale inferioare). Printre infecțiile cu transmitere sexuală se numără infecția cu tricomonas vaginalis care necesită tratament oral la care se poate adăuga tratament vaginal, dacă infecția este determinată de tricomonas vaginalis în asociere cu alți germeni patogeni și necesită și tratamentul partenerului.
Programările se pot face la numărul de telefon 0259 444 444.
Citiți principiile noastre de moderare aici!