Este a doua consultare publică din ultimele 6 luni privind acest proiect de amploare din Oradea.
[eadvert]
De asemenea, la o zi după încheierea consultării publice, primăria va organiza o întâlnire cu entitățile implicate în dezvoltarea locală (structuri asociative, reprezentanți ai societății civile, mediul de afaceri etc.), în vederea semnării acordului de principiu pentru finanțare, cu scopul de a susține proiectul cu investiții ulterioare.
În acest sens, Primăria Oradea roagă cetățenii interesați să-și exprime opinia cu privire la acest proiect în perioada 16 aprilie – 15 mai 2024, completând chestionarul disponibil la următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsaVOoGuITFNOKf65hC2oDmQWqNwzDR5gmqzgH8W_g52iwqw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0
Grădina Termală Ioșia
Conform intențiilor municipalității, o parte din actualul Ștrand Ioșia, construit în anii ’80, va fi transformat într-o grădină termală modernă.
„Acest aquapark nu va fi unul de distracție, precum Nymphaea Aquapark, ci o grădină termală care va deservi locuitorii municipiului Oradea și turiștii care vor veni aici pentru relaxare. Grădina Termală Ioșia va fi prevăzută cu bazine interioare și exterioare, bar cu servire din apă, platforme pentru plajă, zona de spa, sală de fitness, punct de alimentație publică cu grupuri sanitare și numeroase spații verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală”, a transmis Primăria Oradea.
Reconfigurarea incintei actualului Ștrand Ioșia se va face astfel: pe o treime din teren se va păstra funcționarea Ștrandului Ioșia, ea rămânând în continuare destinată seniorilor orașului, iar pe două treimi din teren, spre latura sudică, se va amenaja grădina termală.
Dacă în momentul de față suprafața totală aparținând incintei ștrandului existent este de 45.084 mp, grădina termală va ocupa o suprafață de 32.405 mp.
Conform studiului de fezabilitate, se propune realizarea următoarelor funcțiuni:
- Centru SPA care va funcționa în clădirea principală, cu regim de înălțime subsol+parter+etaj parțial, cu o suprafață desfășurată de 8.853 mp, care va include un ansamblu de bazine interioare (peste 500 mp de luciu de apă), zona de spa, filtre personal și public, vestiare, spații tehnice, alimentație publică, zona de birouri, foaiere, o sală fitness.
- clădire secundară care va deservi funcțiunilor de depozitare, grupuri sanitare, spații tehnice la subsol.
- 5 ansambluri de bazine exterioare, bazin de înot, bazin de legătură interior- exterior (cu o suprafața totală a bazinelor de peste 3000 mp),
- un punct de alimentație publică cu grupuri sanitare aferente,
- un bar cu servire din apă,
- dușuri exterioare,
- platforme din dale din piatră și tip deck pentru plajă,
- numeroase zone verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală și un ponton pentru plajă pe malul Crişului Repede.
Accesul în grădina termală se va face din str. Alexandru Cazaban, pe latura sudică.
Tot pe latura sudică, paralel cu Aleea Alexandru Cazaban, se propune amenajarea unei parcări cu 147 de locuri de parcare, din care 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități.
Trimite articolul
XOradeni de buna credinta din Iosia, fiti IMPOTRIVA aberatiei asteia! Lasati strandul in pace bai penalilor! Lasati strandul pentru oameni!
-
Atata stiti. Sa va impotriviti. Vreti sa traiti si acuma ca in secolul XIX. Am impresia ca oradenii sunt rau inapoiati cu gandirea …
propaganda unde e ? nimic ? :))))))))))))
-
Bine gândită varianta în care sa rămână o parte pentru seniori cu preturi accesibile restul pentru tineri și familii cu preturi mai mici decât dincolo
-
ai vazut si tu niste poze randate cu proiectul si deja esti in extaz de la “marea realizare” 🙂
Cand e gata ? Cand e gata ?
Nu zic ca nu arata bine, dar batranii nu vor mai avea acces, saracii. Cine crede căConducerea orasului se gandeste la acestia, se inseala!
Nymphea, placut la vedere dar o dezamăgire .
Împotriva “renovarii grandioase “fara rezultat pt localnici…. Preferam o reamenajare mai prietenoasa cu scopul de a servi localnicilor… Se poate si pt noi daca se vrea ceva drăguț si la preț ai de bun simt… Nu chiar totul trebuie sa fie de vânzare.
Multi Locuiesc i in oradea langa strand si nu isi permit sa meargă pt ca orașul trebuie sa faca banii in disperare pt ca “s-a investit”… Nu mulțumim. Oamenii vor sa se relaxare cu decenta. Salariile sunt Mici pe La Oradea.
Și avionul către Tokio la ce oră decolează?
ASTEPTAM CU NERABDARE INCEPEREA LUCRARILOR, VA FI SUPER
Mda… Cocalarilor “de Oraghe” le trebuie palmieri ca-n Dubai, s anu li se faca greata de la stejari sau salcii. Dupa cum se poate vedea, unii dintre ei chiar “ASTEAPTA CU INTERES INCEPEREA LUCRARILOR”, sa “FIE SUPER”!. Si apoi, odata Dubaiul de Iosia amenajat pe malul Crisului, tre’, probabil, puse preturi sa nu se mai adune sarakii la scaldatoarea lor. Dar nu-i bai, bine ca se face. Pt. ca se va face, indiferent de parerea localnicilor. Sa cante drujbeleeeeee!
Unii chiar nu citesc dar comentează sau sunt analfabeți funcționali?
Au spus clar, vechiul ștrand rămâne pentru seniori.
Sursa de finanțare care o fi?
33 mil euro!! Alti bani sifonati de la Oradeni!?? Atentie Oradeni ca banii acestia tot voi ii veti plati !!