În perioada 18-22 mai 2015 întreg Universul va fi „tălmacit” pe înțelesul copiilor în Planetariul Mobil care urmează să fie instalat în incinta Bibliotecii „Gheorghe Șincai” de pe strada Armatei Române nr. 1/A, din Oradea. Evenimentul este susținut de Asociația Astronomică Pluto, un ONG care are ca misiune dezvoltarea armonioasă a celor mici și, de ce nu, încurajează dragostea pentru „ceru-nstelat”. „Intreg Universul într-un singur conținut, asta vă propune primul Planetariu mobil digital fullHD din Transilvania”, spune Adrian Filpișan, coordonator Planetariu.
In timpul spectacolului se va proiecta o hartă stelară aferentă cerului de primăvară, după care se va „pleca” în Univers explorând toate planetele din Sistemul Solar, dar și roiuri de stele și nebuloase. Prioritate vor avea și constelațiile prezentate în viziunea străbunilor, însoțite de legende și mituri din vechime.
De ce un planetariu mobil
Statisticile arată că aproape 90% din copii nu au fost într-un Planetariu. La ora actuală, în Romania există doar două centre deschise publicului, și anume: în Constanța și unul în Baia-Mare. Avand la bază o tehnologie avansată, Planetariul Mobil oferă imagini de cea mai bună calitate și crează un sistem interactiv de învățare dar și de relaxare. Harta proiectată în Planetariul mobil corespunde cerului din acea oră/zi/lună/an.
Planetariu propune orădenilor următorul conținut tematic: Sistemul Solar, Steaua Polar, Constelațiile tradiționale Românești și imagini de la Telescopul Hubble.
„Pentru a ne bucura împreună de acest eveniment vă recomandăm să vă rezervați biletele la tel 0743.884317 pentru intervalul orar 08-18, din săptămăna 18-22 mai 2015.Vă mulțumim și vă așteptăm cu multe stele”, spun reprezentanţii Asociației Astronomică Pluto.
Citiți principiile noastre de moderare aici!