Consiliul Local a aprobat vineri, 24 mai, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru această investiție.
Ce prevede Grădina Termală Ioșia
Conform proiectelor municipalității, această grădină termală nu va fi una de distracție, precum Aquapark Nymphaea, ci o grădină termală pentru relaxare. Ea va fi prevăzută cu bazine interioare și exterioare, bar cu servire din apă, platforme pentru plajă, zonă de spa, sală de fitness, punct de alimentație publică cu grupuri sanitare și numeroase spații verzi.
„Reconfigurarea incintei actualului Ștrand Ioșia se va face pe o treime din teren se va păstra funcționarea Ștrandului Ioșia, rămânând în continuare destinată seniorilor orașului, iar pe două treimi din teren, spre latura sudică, se va amenaja grădina termală”, a transmis Primăria municipiului Oradea într-un comunicat de presă.
Conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea investiției se ridică la 214.590.757,59 lei cu TVA, iar durata de execuție este de 2 ani.
[eadvert]
Grădina termală va ocupa o suprafață de 32.405 mp.
Funcțiunile pe care le va oferi Grădina Termală
Conform studiului de fezabilitate, se propune realizarea următoarelor funcțiuni:
- Centru SPA care va funcționa în clădirea principală, va include un ansamblu de bazine interioare (peste 500 mp de luciu de apă), zona de spa, filtre personal și public, vestiare, spații tehnice, alimentație publică, zona de birouri, foaiere, o sală fitness.
- o clădire secundară – C2 – care va deservi funcțiunilor de depozitare, grupuri sanitare, spații tehnice la subsol.
- 5 ansamble de bazine exterioare, bazin de înot, bazin de legătură interior- exterior, un punct de alimentație publică cu grupuri sanitare aferente, un bar cu servire din apă, dușuri exterioare, platforme din dale din piatră și tip deck pentru plajă, numeroase zone verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală și un ponton pentru plajă pe malul Crişului Repede.
Accesul în grădina termală se va face din str. Alexandru Cazaban, pe latura sudică. Tot pe latura sudică, paralel cu Aleea Alexandru Cazaban, se propune amenajarea unei parcări cu 147 de locuri de parcare.
Proiectul Grădinii termale Ioșia va fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.
Trimite articolul
XPalmieri? Hm…Nu va stresati. Ca de obicei randarile nu vor avea nimic in comun cu realitatea.
Cu efortul asta puteati pune si niste dinozauri in poza. Su extraterestrii.
Hai ca puteti.
-
Ei taie copacii in oras, corcodusi, meri, caisi ca sunt specii invazive!!!! Dar palmierul ce e? Nu stiam ca marul, corcodusul e invaziv. Bine ca vor numai platani aia sunt scumpi si au tigrul de platan
-
O sa pui tu răsaduri dacă te plictisești
O alta cretinatate marca pemeo penele! NU vrem! Strandul ala trebuie reparat si gata! Puse niste banci noi si niste iarba noua, reparate bazinele! O lucrare de 3 luni si ieftina nu milioane din banii pulimii!
Ar fi foarte interesant sa stim, in principal pensionarii, daca standul in integralitatea sa se va inchide pe timpul acestor lucrari de modernizare din temelii. Mai pe intelesul tuturor se pare ca se va ridica o “gradina termala” care cu certitudine nu se va adresa marelui public, ci celor cu multi, multi bani.
-
Nu ai locuit in oradea in ultimii 15 ani?
Tot ce se face se face pentru aia cu bani multi, nimic pentru marele public.
As opta pt modernizarea strandului, in sensul renovarii bazinelor, spatiului verde, a inbunatatirii serviciilor destinate publicului….iar preturile să fie gandite pt oradeni nu pt turistii bogați !
Hai să oferim oradenilor o oază de relaxare în contrapartida cu disconfortul generat de santierele orasului !!!
Păstrați copacii și faceți doar alei de traversare, natura este importanta in acest spatiu!!!
-
Copacii trebuie taiati, asta e politica zeului betoanelor. Dd ar putea ar taia si oamenii, sa fie numsi beton