Consiliul Județean Bihor, în colaborare cu primăriile din județ, va planta pomi de-a lungul drumurilor naționale, în intravilanul localităților. Acțiunile de plantare vor începe de săptămâna viitoare. Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a declarat că astfel de acțiuni vor avea loc în fiecare primăvară și toamnă. Pomii vor fi puși la dispoziția CJ Bihor de către DRDP Cluj.
„DRDP are o pepinieră în zona Salonta, dânșii vor scoate arborii, îi vor pregăti în baloți pentru plantare, iar Consiliul Județean Bihor și primăriile îi vor prelua și vom planta aceste coridoare verzi de-a lungul drumurilor naționale, în intravilan. Ne propunem să începem această activitate chiar de săptâmâna viitoare, pentru că este o lună care se pretează. Fac un apel către toți primarii din județ care doresc să participe la acest proiect să ne contacteze. Noi îi vom notifica pe toți, în așa fel încât să realizăm aceste plantații din această toamnă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.
Reprezentanții CJ Bihor au precizat că vor asigura transportul pomilor, pe costul primăriilor.
“Aceștia vor fi plantați pe ambele părți ale drumului public. Pomii sau arbuștii vor fi amplasați simetric și paralel cu axul drumului, de regulă în zona de siguranță. Potrivit protocolului, instituția asigură întreținerea și toaletarea plantațiilor efectuate pe costul primăriilor din județul Bihor”, a transmis CJ Bihor.
Protocolul dintre Consiliul Județean Bihor și DRDP Cluj va fi derulat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.
[eadvert]
Trimite articolul
XAcu ceva vreme s-au taiat toti copacii aflati pe marginea DN-urilor,inclusiv cei aflati in intravilanul localitatilor,pe motiv de siguranta rutiera(discutabil).
Acum facem iar “rost” de niste bani pt. clientela…ca atunci cand avem iar copaci maturi,sa-i taiem ca sunt periculosi!
-
Este foarte periculos ptr.cei ce nu pot sa se pastrese in limitele drumului.
Cei ce vor sa “zboare” de obicei, ori ptr. victimele acestora.
Pina nu era o asa mare circulatie, pemarginea DN-urilor erau arbori sau copaci care ofereau vara umbra si oxigen, sau pomi fructiferi.Pomi la care se opreau oamenii si-si culegeau o nuca, un mar, etc…
Dar cum la noi totul e de kko, i-au taiat pe rand ca sa nu mai.moara multitudinea de prosti vitezomani ce conduc periculos sau incomoetentii care nu vad pe timp de noapte ori nu-s in stare sa conduca pe polei, ploaie, ceata sau zapada.
Si care ies continuu in decor, lateral de la drum.
Acuma, zic si eu.
Sa lasam drumurile chele ca-n Irak sau Siria unde e desert, nunai ca sa ramana in viata teribilistii, incompetentii, infatuatii, prostii…..?
doamna georgiana anghel, acei arbori vor fi cel mai probabil copaci, nu pomi!
-
vor fi de-a dreptul “arbori”, pentru cine vrea sa fie mai exact 🙂
De când face plopul pere și răchita micșunele?
Sper să se pună în practică de toți și să se întrețină după, ca să nu fie doar un lucru punctat ci unul trainic, frumos și folositor..
Ca in poza va arata dupa 100 de ani dupa plantare, oricum nici jumate nu se vor prinde. Ca nu e nimeni sa ii ude dupa plantare.
-
Cred ca e DN76/E79 mai aproape de Bins decat de Oradea
De la inceput de an bolovanul vorbea de buget de austeritate. Asta cand vroia sa concedieze oameni sau nu ii convenea ce i se propunea.
Nu cred ca e perioada propice pentru asemenea investitie.
Si in plus, de ce sa nu o spun si eu ca precedentii: am taiat ca acum sa avem ce planta?
Pe cine vom imbogati din nou din bani publici?