Potrivit caietului de sarcini, Terminalul Cargo va include hangar și depozit, care vor ocupa maxim 60% din suprafața totală a terenului, acces auto, platformă de garare aferentă terminalului, gard de împrejumire a obiectivului de investiții, dar și platformă de acces, rulare și garare a aeronavelor.
„Investitorul va mai realiza, pe propria cheltuială, o cale de rulare a aeronavelor la sol, menită să asigure legătura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor din incinta Aeroportului Oradea și platforma de garare a aeronavelor aferentă terminalului cargo”, se arată într-un comunicat al CJ Bihor.
Un câștigător, până în septembrie
Suma minimă pe care operatorul trebuie să o investească este de 25 de euro pe metru pătrat, iar gradul de ocupare a terenului cu platforme de garare și construcții cu acoperiș să fie cuprins între 40 și 60%. Investitorii interesați pot depune ofertele între 23 iulie și 12 august.
„După perioada de depunere a documentației, urmează etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât la finalul lunii septembrie să avem un câștigător. Terminalul cargo va fi construit pe un teren de 14 ha, situat între Aeroportul Oradea și Parcul Industrial II. Investitorul care va fi selectat va realiza căi de rulare a aeronavelor ce vor aduce mărfurile, platforme pentru parcarea și descărcarea avioanelor, spații de depozitare și alte dotări specifice. Până în 2023 terminalul ar trebui să devină operational”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
[eadvert]
Anunțul cu privire la organizarea procedurii de licitație deschisă pentru constituirea unui drept de superficie asupra terenului poate fi consultat pe site-ul instittuției, www.cjbihor.ro, în meniul Informații publice/ Anunțuri.
Parteneriat pentru terminal
CJ Bihor a aprobat, în ședința din 30 iunie, un acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și Aeroportul Oradea, pentru realizarea acestui proiect.
Județul va pune la dispoziția unui partener privat terenul de 14,38 hectare pentru construirea terminalului și va organiza procedura de licitație, în timp ce Primăria Oradea va acorda facilități fiscale pentru stimularea investițiilor. Aeroportul Oradea își asumă să racordeze amplasamentul printr-o cale de rulare la pista de aterizare și decolare, iar ADLO va oferi acces la drumurile publice și ultilitățile Parcului Industrial Eurobusiness II.
Parteneriat local pentru terminal cargo la Aeroportul Oradea
CJ Bihor a aprobat caietul de sarcini pentru Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea
Trimite articolul
Xnu vrem terminal cargo, vrem supa gratis pentru si mai multi postaci cu ip si iq de teleorman ca sa spameze pe aici cat de rau e la oradea.
-
Rau ai ajuns muistule de vorbesti singur
Dar terminalul de TIR-CFR din Episcopia-Borsului de 10 ani tot il face