Întruniți în ședință extraordinară de îndată, în sistem online, consilierii locali orădeni au aprobat, în 24 februarie, actualizarea indicatorilor tehnico- economici pentru lucrările de reabilitare a trei corpuri de clădire de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” și amenajări exteriroare, astfel că valoarea totală a investiției este de 81,819 milioane lei fără TVA, din care lucrări de construcții și montaj- 58,241 milioane lei fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 36 de luni. Pentru realizarea proiectului, sumele necesare ar urma să fie obținute prin Programul Regional Nord- Vest 2021- 2027.
Tot în cadrul unei ședințe extraordinare, în 17 ianuarie 2025, consilierii locali orădeni au aprobat proiectul privind reabilitarea a trei corpuri de clădiri de la Colegiul Mihai Eminescu și realizarea de amenajări exterioare, cu o valoare totală de 98,94 milioane lei. Din acea sumă, Primăria urma să suporte din fonduri proprii suma de 48,9 milioane lei, inclusiv TVA, pentru achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile plus 1 milion de lei, care reprezintă contribuția proprie din valoare eligibilă a proiectului, iar diferența va fi acoperită din fonduri europene neramursabile, respectiv 50,036 milioane lei.
La solicitarea transmisă de Jurnal bihorean&bihon.ro privind diferența dintre cele două sume, cea din hotărârea din ianuarie și cea din hotărârea adoptată în 24 februarie, directorul adjunct al Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, Mihaela Neag, ne-a comunicat faptul că în hotărârea din ianuarie 2025 s-a votat valoarea cererii de finanțare, care cuprinde pe lângă valoarea devizului general și sumele cu titlu de rezervă de implementare și cheltuieli diverse și neprevăzute, care sunt stipulate în legislația în vigoare și ghidul de finanțare. Directoarea Neag susține că a fost necesară și adoptarea unei hotărâri privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici, aprobați printr-o hotărâre a Consiliului local Oradea din 2023, la cererea finanțatorului.
Trimite articolul
XMuncă grea la consilierii ăștia. Aprobă tot ce le pune primarul pe masă, ridicând mâna fără să știe nici prețul la o clanță măcar, iar pentru asta ridică lună de lună câte 2.000 lei brut, crescându-și astfel și contribuția la pensie, dar și nasul mai sus de ochi.
Poate e mai ieftin să construiască din nou !!!!