Un orădean, fost controlor al OTL, susţine că soţia acestuia a fost agresată de foştii săi colegi, pe tramvai, „deşi avea tichet de călătorie” suspectându-i că ar vrea să se răzbune împreună cu alţi angajaţi. De cealaltă parte, conducerea OTL spune că femeia, care nu avea tichet de călătorie, ar fi refuzat să se legitimeze şi i-ar fi aplicat o lovitură cu palma peste obraz unui controlor.
Agresată
„În 16 noiembrie, soţia mea a fost agresată de o echipă de controlori OTL. Altercaţia a început când controlorii au insistat să coboare din tramvai, cu toate că avea bilet. Aceştia au tras-o de haine, de mâini şi de gât spre ieşirea din tramvai şi au îmbrâncit-o, provocându-i leziuni la nivelul gâtului şi braţelor ”, ne-a relatat O. P. Femeia s-a deplasat la Serviciul de Medicină Legală care a atestat în urma unei examinări prezenţa unor vânătăi la nivelul braţelor.
Orădeanul bănuieşte că incidentul a pornit de la nişte neînţelegeri mai vechi: „Cred că vor să se răzbune pe mine, fiind înţeleşi cu alţi angajaţi ai OTL, Elena Balog şi Petru Balog, pentru că nu m-am prezentat la audieri într-un proces”, mai spune O.P. Acesta relatează că după trei luni, în perioada martie-mai 2009, cât a lucrat în calitate de controlor, nu i-a mai fost prelungit contractul de muncă. „La angajare Elena Balog, mi-a cerut prin intermediul lui Petru Balog, 100 de euro. Dar nu am dat decât o parte din sumă, 130 de lei şi acesta cred că este motivul pentru care am fost dat afară”, povesteşte omul.
Drept urmare orădeanul a apelat la conducerea OTL pentru a i se face dreptate, care la rândul ei a predat plângerea instanţelor de judecată. „A fost o problemă care ne-a depăşit atribuţiile, ca atare am înaintat plângerea fostului nostru angajat în instanţă. Aceasta s-a pronunţat însă prin neînceperea urmăririi penale faţă de Petru Balog, din lipsă de probe”, ne-a spus directorul OTL, Csuzi Istvan.
La OTL, altă variantă
Varianta OTL cu privire la incidentul din tramvai este însă alta. În procesul verbal întocmit de echipa de controlori se arată că femeia a refuzat să se legitimeze şi nu a avut tichet de călătorie. „Pe perioada cât lucrează la noi beneficiază de legitimaţii de călătorie gratuite atât angajaţii cât şi familiile acestora, dar nu şi după încetarea contractului de muncă la OTL. Probabil că doamna a crezut că beneficiază în continuare de gratuitate, în baza faptului că soţul ei a fost angajat al regiei”, precizează Csuzi Istvan.
Controlorii au încercat să o convingă să coboare din tramvai şi să se legitimeze preţ de jumătate de oră, călătorind din Nufărul până la Olosig. „Femeia a fost foarte recalcitrantă şi agresivă. De altfel la un moment dat a aplicat o lovitură cu mâna în care ţinea telefonul mobil unuia dintre controlori. Au reuşit să o legitimeze de-abia peste 30 de minute când le-au sărit în ajutor poliţiştii comunitari solicitaţi de controlori, la văzul cătuşelor pe care voia să le folosească un agent pentru a o imobiliza”, ne-a relatat Elena Balog. Femeia s-a ales cu o amendă contravenţională de 500 de lei.
În ceea ce priveşte acuzaţia de mită, Balog a refuzat să facă vreun comentariu pomenind doar de soluţionarea de neîncepere a urmăririi penale dată de instanţe. Elena Balog a precizat doar că nu a prelungit contractul de muncă al O.P., pe motiv că ar fi avut un indice de performanţă slab, adică nu ar fi adus numărul cerut de bilete de suprataxă şi procese verbale.
Orădeanul vrea să facă plângere la Parchet şi Poliţie, iar Elena Balog spune, la rândul ei, că se va adresa instanţelor de judecată pentru a cere daune.
Mălina Pop
Citiți principiile noastre de moderare aici!