Armand Goşu, unul dintre cei mai importanți istorici și analiști politici ai Estului european, specialist în evoluțiile din spațiul ex-sovietic, în regimul Putin și în istoria invaziei, revine la Oradea.
[eadvert]
Evenimentul organizat de Revista „Familia” și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, în colaborare cu Editura Polirom, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal și Librăria Humanitas Oradea, va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 18, în sala de conferinţe a Muzeului Țării Crișurilor, în cadrul seriei „Conferințele Familia”.
Armand Goșu va susține conferința „Doi ani de la începutul invaziei rusești în Ucraina. Cauzele, etapele și consecințele agresiunii Rusiei”. Conferința va fi dublată de lansarea celei mai recente sale cărți, apărută la sfârșitul anului trecut la Editura Polirom, „Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina și noua dezordine mondială”.
„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe inprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare. Nu este o competiție, căci aceasta ar presupune reguli și fair-play, ci o luptă pe viață și pe moarte între civilizația occidentală și dușmanii ei. Viitorul României depinde și el de acest război”,scrie Armand Goşu în textul de deschidere.
Volumul va fi prezentat și analizat de istoricul Gabriel Moisa. Evenimentul se va încheia printr-un dialog deschis cu publicul prezent și cu o sesiune de autografe.
Trimite articolul
XNu se poate! Fără secretarul de partid al Muzeului, Sipos? Fără notarul Boieru? Nu particip!
TOATA LUMEA CARE IUBESTE PE AUR VOR FI ACOLO CA SA INTELEAGA ASTIA CA NOI DORIM ROMANIA SUVERANA