Evenimentul, aflat la prima ediție, s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea publicului orădean și nu numai. Toți cei prezenți, părinti, educatori, profesori, bloggeri etc, au fost uniți de dorința de dezvoltare personala și de a dezbate pe larg alături de profesioniști în domeniu, tematica: Creativitatea copiilor.
Sesiunea de deschidere a fost susținută de către Ana Nicolescu- Cum readucem magia poveștilor în viața copiilor nativi digitali? aceasta reușind să ii provoace pe părinti să fie copii din nou, să ii învețe să se conecteze mai bine cu cei mici prin intermediul poveștilor. Sinan Kosak, directorul ISB, a vorbit despre modul în care încurajam creativitatea în educație, dând exemple reale din școala pe care o conduce cu succes la București de mai bine de 6 ani.
Alături de cei menționați mai sus, organizatorii au adus în cadrul conferinței 2 speakeri din Marea Britanie, Cathy Meyrick și Gillian Greenwood, care au împărtășit cu cei prezenți experienta lor de peste 30 de ani în educația britanica, discutând despre importanta întrebărilor adresate copiilor și despre creativitate în general și dacă aceasta poate fi învățată.
Pe scena conferinței NextGen a urcat și Mirela Tanc, profesor orădean, cu o vasta experienta la catedră, ale cărei sfaturi despre: Cum ii pregătim pe copii de azi pentru ziua de mâine, au fost apreciate de către participanți.
Conferința a fost încheiată cu sesiunea: Creativitatea copiilor- cum îngrijim și păstram acest dar înnăscut, a Otiliei Mantelers, psiholog și specialist în joc terapeutic. Otilia a oferit o mulțime de sfaturi practice legate de păstrarea și îngrijirea creativității copiilor.
A doua parte a zilei, a fost despre de 2 sesiuni de workshop, realizate în colaborare cu Otilia Mantelers. În cadrul restrâns al acestui workshop s-a discutat despre lacrimile și emoțiile grele ale copiilor și despre cum părintii trebuie sa le gestioneze cu empatie.
Ahmet Dundar, director ISO mărturisește despre ziua de sâmbăta că a fost: “ Un început promițător pentru conferințele NextGen. Răspunsul pozitiv din partea participanților ne-a dat mesajul că ar trebui să continuăm să organizăm astfel de evenimente. Cred că este important să se reunească toți cei care au scopul comun de a educa copiii generațiilor următoare. De la părinți, consilieri, educatori atât din școli publice, cât și din școli private. Pentru noi, educația nu este doar o chestiune de predare în școala noastră numai studenților noștri. Este liantul care aduce comunitatea împreună și acționează împreună”
Organizatorii doresc să le mulțumească pe această cale celor care au participat la eveniment, partenerului principal Grand Hotel Astoria, celorlalți sponsori și bineînțeles tuturor care celor care au făcut posibila realizarea acestui eveniment.
Citiți principiile noastre de moderare aici!