Deschiderea festivă a ediţiei a III-a a conferinţei va avea loc în data de 14 mai 2020, începând cu ora 10.00.
,,În contextul stării de urgență și având în vedere regulile privind distanțarea socială impuse ediția din acest an se va organiza pe platforma Zoom. Evenimentul va avea în structura sa, în prima zi activități de tipul workshop-urilor interactive, iar în a doua zi – o sesiune de comunicări științifice”, a anunţat conferenţiarul Cristian Miheş, decanul Facultăţii de Drept din Oradea.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu facultățile de profil juridic și administrativ din cadrul universităților din Debrecen, Miskolc, Szeghed (Ungaria), din cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța, Universității din Istanbul (Turcia), respectiv ELSA Oradea și Grupul editorial ,,Universul Juridic”.
Temele propuse – Drept şi Medicină, respectiv Administraţia Publică şi sistemul de sănătate publică, sunt de actualitate, în raport cu situația din prezent.
,,Deși propuse încă de anul trecut, aceste teme sunt cu atât mai actuale în contextul pandemiei Covid – 19, care generează provocări și schimbări în toate domeniile, inclusiv cel al Dreptului și al Administrației Publice. Considerăm că această manifestare ştiinţifică va oferi posibilitatea discutării problemelor de actualitate, urmărind să evidenţieze măsuri necesare, interpretări noi, mai eficiente și poate chiar soluții”, a explicat Miheş.
Specialişti şi practicieni
La workshop-uri vor participa atât specialiști, practicieni din domeniul juridic, medical, respectiv al instituțiilor administrative, cât și cadre didactice ale Facultății de Drept, care vor împărtăși studenților și masteranzilor aspecte concrete din activitatea desfășurată, aspecte care privesc multiplele probleme de ordin juridic și administrativ pe care le implică domeniul sănătății publice. Totodată, va fi organizat și un workshop cu tema: „Dezvoltare personală. Comunicare”, realizat cu participarea unui invitat.
Sesiunea de comunicări științifice va debuta cu prelegerea ,,Criminal Law Aspects of Medical Intervention”, susținută de Dr. Rahime Erbaș de la Universitatea din Istanbul.
În continuare, vor fi prezentate comunicări ale studenților din străinătate, din centrele universitare partenere din străinătate, precum și de la Universitatea ,,Ovidius” din Constanța, urmate de secțiunile dedicate comunicărilor studenților Facultății de Drept de la ambele domenii de studiu, respectiv Drept și Științe Administrative.
,,Fiecare secțiune va permite dezbateri pe subiectele abordate, studenții putând reflecta asupra tematicii, dezvoltându-și abilitățile de analiză, sinteză și argumentare, competențe necesare profesioniștilor de mâine ai lumii juridice și administrative. Astfel, dorim ca, alături de colegii și studenții noștri, alături de colegii și studenții din alte centre universitare partenere, să păstrăm tradiția organizării acestui eveniment, adaptându-ne la condițiile date”, a mai arătat decanul Cristian Miheş.
Trimite articolul
X,,Studenţii de azi, profesioniştii de mâine” = somerii cu diploma.De ce nu faceti statictici? Daca e nevoie de 10 de avocati de exemplu, de ce scoateti 100 ? Facultatea = afaceri.