Conform Agenţiei de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) pentru a încasa subvenţii fermierii trebuie să fie înregistraţi la Registrul Unic de Identificare administrat de APIA, să depuă o singură cerere de plată la centrul local/județean APIA unde sunt arondaţi.
De asemenea, aceştia trebuie să dovedească că sunt fermieri activi pentru plățile directe, măsurile de mediu și de climă M11 și M13.
Toate suprafețele și culturile și/sau efectivele de animale trebuie să fie declarate corect, să identifice şi să delimiteze corect fiecare parcelă agricolă utilizată.
Fermierii care vor cere și anul acesta subvențiile agricole trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate specifice fiecărei scheme de plată solicitată dar şi să se prezinte pentru clarificări la APIA cu documentele solicitate dacă li se solicită acest lucru.
Rescpectarea normele de ecocondiționalitate (GAEC și SMR) pe toată suprafața agricolă a fermei este de asemenea necesară. Nerespectarea uneia dintre aceste norme atrage după sine reducerea plăților în funcție de gravitatea, amploarea, persistența și caracterul repetat al nerespectării acestora, cu excepția ANT sector vegetal și zootehnic (ajutor național tranzitoriu), precum și a schemei simplificată pentru micii fermieri.
Fermierii au obligaţia de a permie efectuarea controalelor, de către APIA sau de către alte organisme abilitate în acest sens. În caz contrar pot fi excluşi de la plată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!