„Lipsa unei rețele de senzori de anti-incendiu și senzori pentru determinarea oxigenului, medici insuficienți la Boli Infecțiose, condiții improprii la Prosectură, lipsa unui generator la Staționar I. care să asigure consumul de curent în cazul întreruperii curentului electric, circuite improprii la Pediatrie, Ginecologie, lipsa contractele cu CAS pentru analize laborator și radiologie, blocarea numărului de paturi din spital cauzată de realizarea obligatorie a circuitelor în contextul COVID 19, 53 de posturi vacanțe din care 17 medici, 3 personal superior, 17 personal sanitar mediu .”
[eadvert]
Sunt doar câteva dintre punctele slabe prezentate de dr. Monica Teaha în analiza swot din cadrul proiectului său de management.
„Spitalul nu are acoperire cu medici pe specialitățile: Recuperare, Kinetoterapie, Fizioterapie, SPIAAM, Psiholog. Spitalul are un deficit de 11 medici. Nu există nici o viziune strategică de atragere a tinerilor medici spre spitalul nostru.Nu există nici o strategie de recrutare a personalului medical care să asigure o bază de date cu disponibilitatea forței de muncă din sectorul medical…Spitalul împărțit în două locații generează costuri semnificative. Circuit necorespunzător la Spitalul vechi (Pediatrie/Ginecologie). În ciuda investițiilor, spitalul suferă în prestigiu și credibilitate și are parte de referințe nefavorabile în zona Beiușului. Încrederea pacientului este unul din elementele de bază în procesul de vindecare,iar în Beiuș,nivelul de încredere al oamenilor în calitatea și competența actului medical a rămas în continuare scăzut. Există acea cutumă a neasumării cazurilor mai complicate și a transferurilor către spitalele din Oradea ”, sunt vulnerabilitățile identificate de Claudiu Lupău în propunerea sa deplan de management.
Doi candidați sunt înscrişi şi admişi pentru funcţia de manager: dr. Monica Teaha, managerul interimal al unității spitalicești și juristul Claudiu Lupău, cu experiență de 20 de an în firme naționale și multinaționale.
„Singura șansă în redresarea sistemului public (în special Sănătatea și Învățământul ) este schimbarea menatlității în management și cultivarea competenței ca singura valoare care trebuie să recomande un om pentu o poziție/funcție de care depinde sănatatea noastră fizică/mentală/spirituală”, e convingerea lui Claudiu Lupău, a cărui activitate e mai puțin cunoscută beiușenilor comparativ cu cea a medicului Monica Teaha.
Monica-Virginia Teaha este doctor în științe medicale din 2010 și medic primar în specialitatea medicină de laborator. În perioada 1994-2010 a fost cadru universitar la Facultatea de Medicină de la Oradea. Din 1994 și până în prezent activează la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu” Beiuș, unde a fost numită director medical în anul 2012.
„Conform calendarului desfăşurării concursului urmează «Etapa de susținere și evaluare a proiectului de management» ce va fi publică, dar cu înscriere în prealabil. Prezentarea proiectelor va avea loc luni, 29.03.2021, începând cu ora 10, într-o sală pusă la dispoziție de Primăria Beiuș în funcție de numărul de participanți înscriși. Dacă v-aţi hotărât să participaţi…, trebuie să trimiteți un email cu numele și prenumele dumneavoastră (eu vă recomand să lăsaţi şi un număr de telefon) pe adresa spitalului la: contact@spitalulbeius.ro solicitând înscrierea pe lista de participanţi. Totodată, dacă aveţi întrebări de adresat candidaţilor, acestea trebuie trimise înainte cu cel puţin 24 de ore, tot pe email, conform art. 19, pc. 6 și 8 din regulamentul de concurs”,explică consilierul local Emil Popa care face parte din comisia nr. 3 a Consiliului Local Beiuș, „pentru învățământ, sănătate, cultură, protecție socială, sportivă și de agrement”. În această calitate, dar și ca „susținător al corectitudinii, transparenței în administraţia publică și îmi doresc să avem un concurs corect, iar câştigătorul să fie ales pe bază de cunoştinţe, competență şi abilităţi potrivite funcţiei, motiv pentru care voi participa la această dezbatere. Vă invit şi pe voi să faceţi parte din public dacă doriți să vedeţi prezentarea planurilor de management ori să aflaţi care din informaţiile culese şi oferite de candidaţi în aceste planuri sunt corecte”, e mesajul consilierului pentru beiușeni.
Participanții, spune Emil Popa ar putea avea răspunsl corect la întrebări precum: „Câte posturi vacante sunt de fapt în spital pentru medici? Este vorba de 11 sau de 17? Câte posturi vacante are în total spitalul? Sunt 30 sau 53 din cele 349 posturi existente în total. Care sunt cifrele reale ale veniturilor și cheltuielilor prezentate de candidați? Vorbim la total venituri pe 2019 de 38.991.601 cum prezintă unul sau de 42.011.050 cum prezintă celălalt? De ce avem aceste diferenţe?”
Trimite articolul
XLamium purpureum,
de Elena ‘Leana’ Marineasca (musca ce trage la redactzia Dihoreanul)
Toate tzoalele, toate-articolele,
Douspatru de carate au minciunile mele,
Toate proastele, scriu-articolele,
Douspatru de carate au minciunile mele,
Dau moda, Dau moda, se vede
Dau moda, Dau moda, dau moda peste tot,
Dau moda, Dau moda, se vede
Dau moda, Dau moda, dau moda peste tot.
Mucii, Mucii, Mucii, Mucii
Mucii, Dihoreanu’
Eu va scriu articole,
Da’ sa scoatetzi banu’