„Prin organizarea acestui concurs ne-am dorit să-i facem pe oameni să petreacă puţin timp în aer liber, să-şi întâlnească cunoscuţii şi, nu în ultimul rând, să mănânce o mâncare bună”, ne-a spus Anton Ackerman, organizatorul concursului şi administrator al Bălţii Şişterea.
Bucătarii celor nouă echipe venite de la Cetariu, Sisterea, Oradea, Mişca, Arad şi Tăutelec şi-au demonstrat măiestria gătind bogracs, sarmale, toroş, gulas, ciorbă de burtă şi ciorbă de varză.
După lungi şi grele deliberări, juriul a ales cel mai bun preparat. A fost punctat gustul, culoare şi modul de prezentare a mâncărurilor. Astfel, cea mai bună echipă a fost desemnată cea formată din Laura şi Cătălin Carţiş şi Daniel şi Violeta Tăşădan, toţi din Oradea. Orădenii au gatit un gustos bogracs care a făcut deliciul vizitatorilor. Pe locul al doilea s-a clasat echipa Bălţii Şiştetea care a gătit sarmale, iar pe locul trei o echipă din Cetariu care a gătit toroş. Câştigătorii au primit cupe şi diplome.
S.Al.
Citiți principiile noastre de moderare aici!