Evenimentul a fost organizat de Primăria Salonta în colaborare cu Asociația Pensionarilor din Salonta și a fost un adevărat festin pentru iubitorii de gulaș și tradiții culinare.
[eadvert]
Câștigătoarea de anul acesta a fost echipa Slavia Salonta, care a impresionat juriul cu un gulaș special, preparat din carne de bizon. Echipa a reușit să obțină locul 1 și trofeul competiției, datorită gustului unic al cărnii de bizon și prezentării deosebite a preparatului.
Slavia Salonta și-a demonstrat încă o dată măiestria culinară, iar Miroslav Iabloncsik, consulul onorific al Republicii Slovace și proprietarul hotelului-restaurant Slavia, a subliniat că experiența gastronomică de 25 de ani și pasiunea pentru gătit au fost esențiale în obținerea acestui premiu.
„Ne mândrim că în 2006 am intrat în Cartea Recordurilor Guiness pentru cel mai mare gulaș, de 5.045 litri”, a precizat Iabloncsik.
Secretul echipei Slavia constă nu doar în calitatea superioară a cărnii de bizon, provenită de la cea mai mare fermă de bizoni din Europa, cu peste 1300 de exemplare, dar și în atenția acordată prezentării și decorului specific competițiilor de gătit în aer liber. Aceasta a creat o experiență culinară completă pentru juriu și spectatori.
Locul II la concurs a fost câștigat de echipa VPK Salonta, iar locul III, de Asociația Tinerilor Hajdu (Ungaria).
O competiție strânsă
Cele 31 de echipe participante, venite din Bihor Salonta și Ungaria, au adus în fața juriului preparate delicioase, fiecare având propria rețetă și secrete culinare. Atmosfera a fost una de sărbătoare, iar publicul a avut ocazia să guste din diversele gulașuri, pregătite cu multă pricepere și pasiune de bucătarii echipelor participante.
„Concursul de gătit gulaș de la Salonta nu este doar o competiție culinară, ci și un eveniment care celebrează tradițiile și spiritul comunității din Salonta. Ediția de anul acesta a fost un real succes, iar echipa Slavia Salonta și-a consolidat reputația de maeștri ai gulașului, promițând să revină și la următoarele ediții cu noi surprize culinare”, a mai spus consulul onorific slovac.
Citiți principiile noastre de moderare aici!