Salariile medicilor aflate în creștere, precum și siguranța unui loc de muncă nobil, îi motivează pe tot mai mulți tineri să aleagă Facultatea de Medicină și Farmacie. Cererea la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea este tot mai mare în fiecare an.
[eadvert]
În acest an, peste 2.000 de concurenți vor susține examen pentru una dintre specializările FMF Oradea. Printre ei se află și tineri care au mai trecut prin febra admiterii, în alte centre universitare din țară. Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea este ultima de acest profil din țară care organizează admiterea în sesiunea din toamnă. Astfel, aici vor susține examenul atât candidați care au vrut de la început să studieze la Oradea, dar și cei care nu au fost admiși la alte facultăți de profil din țară.
Cea mai mare concurență este la specializarea Medicină Generală, unde pentru cele 148 de locuri concurează peste 1.100 de studenți, fiind urmată de specializarea Medicină Dentară, unde pentru cele 88 de locuri se luptă 458 de tineri. La formele scurte (Asistență medicală generală, Tehnică dentară, Radiologie și Imagistică, Nutriție și Dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală), pentru cele circa 200 de locuri, candidează peste 450 de tineri.
Soluții de siguranță
Examenele au loc marți și miercuri, de la orele 10:00. Conducerea Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea a luat toate măsurile pentru ca cei peste 2.000 de candidați să susțină examenele de admitere în condiții de siguranță. Astfel, examenele se vor desfășura în mai multe locații ale Universității din Oradea, dar și în oraș. Unii dintre candidați vor susține examenele în Aula și în sălile Facultății de Medicină și Farmacie, dar și în Cantina Universității, în Sala de Gimnastică, în Sala Polivalentă, la parterul Bibliotecii Universității, dar și în sălile restaurantelor Armonia și Palazzo, din Oradea.
Canidații vor purta măști de protecție, iar băncile și mesele au fost distanțate.
„Am căutat să le oferim tuturor candidaților condiții optime pentru a susține examenul”, a declarat rectorul Universității din Oradea, prof. Constantin Bungău.
Anul trecut, la examenul de admitere al Facultății de Medicină și Farmacie s-au înscris 1.897 de candidați. Potrivit regulamentului de concurs, este interzisă pătrunderea în sala de examen cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.
Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
La fel ca anul acesta, cea mai mare „luptă” s-a dat și anul trecut pentru specializarea Medicină Generală, unde au fost 932 de candidați înscriși pe cele 144 de locuri pe care facultatea le-a scos la concurs. Pentru Medicină Dentară, unde și anul trecut erau disponibile tot 88 de locuri, au optat 474 de candidați, iar pentru Medicină în limba engleză, au fost 97 de concurenți, înscriși pe 50 de locuri.
Trimite articolul
XSaracii, nu stiu ce i asteapta!
Cursuri care nu se tin cu zecile, profesori chiulangii.Asta e “medicina’ din oradea. Eu aici as baga dna sa vada cum NU se tin cursurile! Dar ifose de mari prof.univ., cat incape!
-
Nu exista padure fara uscaturi. Totusi, ultimii 15 ani au consemnat un progres constant in actul educativ medical oradean. Rezultatele se vad in vizibilitatea facultatii, in rezultatele de la rezidentiat si in numarul tot mai mare de candidati la admitere.Cinste profesorilor care isi fac treaba.
-
Deci cei 1100 de candidați la Generală sunt niște prosti? Bine ca tu ești cel deștept.
-
Prost esti ma?
Cine a zis ca sunt prosti? Sau esti breun analfabet functional?-
Se vede la tine cât ești de agramat și ce limbaj de mahala folosești când nu ai un argument valid. E clar ca nu toți profesorii sunt exemple de urmat, dar și tu prea i-ai băgat in aceeași oala pe toți. “Zecile” e cam mult spus.
-
-
Fabrica de spălat creiere pentru Mafia Sanitară.
Din păcate 99% fac școala asta doar pentru bani.
Da,…. se văd “rezultatele “, sunt acoperiți toți de protocoale.
-
Şi cer bani bãtrânelor (la bãtrâni, nu) cu coxartrozã.
aici vin cei care nu intra la Cluj, Mures, Iasi, Bucuresti, Timisoara, e tare Universitatea noastra, noroc ca pune accent Bolo pe incvatamantul profesional, aia e baza . Sa nu mai zbieram ca avem salarii mici cat timp ne scaldam in mocirla de la Univ Oradea, dar aveam betoane, nu stiu ce turistii naibaii vor venii in viitor sa vada betoane, ca ce e vechi si frumos in oras e inlocuit cu betoane
mda Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea o adevarata cladire care sta gata gata se iti cada tencuiala din Aula in cap o mizerie de cladire arata doar oarecum OK pe dinafara dar pe dinauntru este mai degraba KO
dr Romanul mai preda?, prins cu spaga in flagrant. La ala trebuia sa mergi cu plicul, ca stii ca nu stii, daca vroiai sa iei examenul. Buna facultate avem aici.
Avem medici buni aici, de aia cand esti bolnav mergi in Cluj sau Debretin sau in alte orase. Dar ne vindecam cu betoane
se inscriu multi pentru ca la oradea nu prea se face scoala, trec prin facultate ca voda prin loboda.