Concertul Rock Comemorativ „Give peace a chance” a ajuns la ediţia cu numărul 30. La 79 de ani de la atentatul cu bomba atomică asupra Hiroshimei, mesajul e de pace, spun organizatorii, dar și o revoltă prezentă față de pericolul nuclear care plutește acum în aer.
Evenimentul va avea loc marți, 6 august, ora 19:00, în Amfiteatrul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române, 1A). Intrare este liberă.
Concertul este organizat, ca de fiecare dată, de Fundaţia Filarmonica Rock Oradea, prin perseverenţa membrilor familiei Chelu, care anunţă că pentru prima dată sunt în situația de a solicita ajutor.
„În fiecare an primeam câte-un sprijin financiar, măcar sonorizarea, sau obțineam câte-o finanțare în urma depunerii unui proiect. Au fost și ani de-a rândul că artiștii au cântat pe gratis, crezând în proiect, în idee, în familia mea. Anul acesta ne-a fost respins proiectul. Dar nicio cheltuială nu ne este acoperită de nimeni. Nu ne plângem! Dar e ușor frustrant și am deznădăjduit o lungă perioadă, întrucât la 30 de ani, ediție aniversară, nu mi-am închipuit că nu am să pot plăti nimic, niciun onorariu. Nu vreau să vorbesc mult, am început să caut sponsorizări (pentru prima dată în viața mea), am primit câte ceva și sunt recunoscătoare, însă suntem departe de a avea o sumă cât de cât OK pentru a răsplăti artiștii măcar cu un 200-300 lei/persoană. Sunt aproape 70 de artiști pe scenă”, a scris Alexandrina Chelu-Schorr.
În 6 august vor evolua pe scena amfiteatrului: Alexandrina Chelu-Schorr, Iuliana Băican Chelu, Florian Chelu Madeva, Cvartetul Intermezzo (Florin Petroniu Avram, Monica Trendler, Vasile Vulturar, Maria Trendler, Sergiu Nica), No Cable Acoustic & Si Mai Mela (Gábor Tóth, Beatrix Czégényi & Simai Mihaela), Emil Sauciuc, Şcoala de Arte „Francisc Hubic” (Briana Magdas, Marius Oltean, Tasi & Lăcrimioara Deac), Studio M (Anca Duma, Mihai Dunca, Adrian Pascalău, Cornel Doble, Beșe „Bebe” Dan), Marian Filip Band (Anisia, Marian Filip, Voicu Tăutu, Șerban Filip, Florian Bacoș, Iozsi Trendler), Hakeshet Klezmer Band de la Comunitatea Evreilor din Oradea (Alexandrina Chelu-Schorr, George Rada, Gheorghe Călinescu, Ilie Pop, Ciprian Vereș, Lucian Hulban, Henrietta Varady), Călin Pop (Celelalte Cuvinte) & Raul Silaghi, Pirate Club (Alan Levy, Josh Kingsley, Bokor Alex, Adam Egei).
„Știu că sunt lucruri mai grele și mai importante în lume decât acest concert, dar dacă veți considera că: pentru pace, pentru rock, pentru artiștii locali, pentru celebrarea a 30 de ani de concert care a făcut mereu cinste orașului nostru, am avea nevoie de puțin ajutor. Facem contracte de sponsorizare pentru firme, emitem factură pentru persoane fizice, contul în care se pot face donații, unde să se menționeze „pentru concertul Give peace a chance” este: Fundaţia Rock Filarmonica Oradea, Banca Transilvania, Oradea, IBAN: RO78BTRL00501205742840XX.
Acest concert comemorativ a pornit în 1995 la ideea unui prieten al artistului Florian Chelu, atunci când se împlineau 50 de ani de la atacul asupra Hiroshimei. De atunci, în jurul Rock Filarmonicii Oradea s-a format un nucleu de artişti pe care orădenii îi apaludă an de an la concertele „Give peace a chance”, lor alăturându-se de-a lungul vremii şi alţi artişti mânaţi de entuziasmul organizatorilor şi de ideea acestui eveniment.
Trimite articolul
XPe pemeo nu o intereseaza artistii locali (aia cativa pe bune), conteaza sa se arunce o gramada de bani pe concertul macaronarului! Multa moooooie pemeo si cejebe!
Prea mulți bani spălați in trecut cu acest eveniment….
Ce faine erau concertele de la sfarsitul anilor ’90 la fosta locatie a muzeului… de abia asteptam sa merg cu prietenii; cantam cu artistiii… ce vremuri. Eu n-am chef sa ascult melodii evreiesti, doar pentru ca Alexandrina e casatorita cu un israelian, si nici copilasii de la Scoala de Arte nu sunt niste voci de ascultat. Pacat ca evenimentul asta fain a devenit atat de slab d.p,d.v. calitativ.
-
Taraful acela evreiesc băgat cu japca să fluture orgolii nu ar avea ce căuta într-un loc unde se vrea muzica de calitate. Taraful sa cânte pentru cine poate asculta așa ceva acolo unde ii este locul, la reuniuni evreiești.
Taraful acela evreiesc este băgată cu japca din orgolii că sa fie mai mult ea pe scena nu aduce nimic strica nivelul unui eveniment care se vrea a fi cu muzica de calitate. Cine are răbdare să asculte taraful poate sa o facă acolo unde ii este locul , anume la întruniri evreiești.
-
Exact! Chiar nu are ce cauta, e pentru alt segment de public.