Artistul Mircea Vintilă a adunat în Parcul Muzeului Ţării Crişurilor fanii, în ciuda ploii care a ameninţat constat bunul mers al concertului. Organizat sub titulatura Conferinţele Bibliovibes, concertul cantautorului a deschis seria de eveniemnte Tipografia de idei, care se va desfăşura pe parcursul întregii veri.
[eadvert]
Gabriel Moisa, managerul Muzeului Ţării Crişurilor – Complex Muzeal a amintit că debutează cea de a doua ediţie a Tipografiei de idei, manifestările culturale din curtea Muzeului Ţării Crişurilor, anul acesta acestea fiind organizate împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Visit Oradea.
„Vrem să îi mulţumim domnului Mircea Vintilă că este în seara asta alături de noi, care este prima dintre cele care se vor desfăşura pe parcursul verii, până în 8 septembrie”, a spus Gabriel Moisa.
Ancuţa Şchiop, managerul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, a anticipat spunând că evenimentele culturale ale venii vor crea „amintiri speciale, de neuitat”.
„Rolul nostru astăzi şi pe parcursul acestei veri în cadrul evenimentelor pe care vi le propunem este acela de a mijloci întâlnirea publicului din Oradea şi judeţul Bihor cu artişti speciali, cu cartea şi cu energia Bibliotecii Judeţene şi a Muzeului Ţării Crişurilor. Ne-am asumat această misiune şi ceea ce facem este dovada că se poate lucra împreună şi că energiile constructive, pozitive, adunate laolaltă, generează evenimente frumoase în comunitatea noastră şi contribuie la starea de bine a noastră, a tuturor şi generează apropierea publicului faţă de instituţiile de cultură. Mulţumesc mult oaspetelui nostru special din seara aceasta, un nume iconic al folkului românesc. Suntem onoraţi că suntem gazdele dumneavoastră astăzi”, a încheiat Ancuţa Şchiop.
Concertul lui Mircea Vintilă a debutat cu piesa „Un om pe nişte scări” şi apoi cu balada compusă în studenţie, „Constantin şi Veronica”. Prima piesă care a alăturat vocile spectatorilor a fost „Pământul deocamdată”, pe versurile lui Adrian Păunescu. Această piesă, Mircea Vintilă a mărturisit că anul viitor, pe 27 ianuarie, va împlini 50 de ani de când a fost compusă în drum spre Drăgăşani.
Au urmat în aplauzele publicului piese cunoscute precum: „Hanul lui Manuc”, „Lordul John”, „Mielul”, „Popa Nan” sau „Cardio”. „Lăptăria lui Enache” a invitat la dans, apoi „Peste răbdări te-am aşteptat” a fost interpretată în ritmul palmelor după care a urmat frumoasa piesă „Dragă Miruna” şi în glasul tuturor „Vinovaţii fără vină”.
Concertul s-a încheiat nostalgic cu publicul în picioare cu „Cântecul bufonului” şi „Un om pe nişte scări”, după care artistul a împărţit autografe şi a făcut fotografii cu fanii.
Trimite articolul
XFelicitari domnule Moisa! Muzeul orădean a devenit cu Dumneavoastra in fruntea lui unul dintre cele mai importante și inovative instituții de profil din România!!!