Formatia Speak Floyd s-a înfiinţat în 2010 la Cluj având în componenţă muzicieni cu experienţă, pasionați de muzica formaţiei Pink Floyd.
[eadvert]
„Proiectul Speak Floyd este vibraţia noastră obsesivă la muzica lor. E atmosfera în care am crescut, mental vorbind. Nu am dorit să facem un tribut band Pink Floyd doar pentru că în România nu mai exista aşa ceva” a precizat pentru letsrock. ro fondatorul Sandy Deac.
Concertul va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie, ora 19:00 în Noo’vo Resto Lounge și va aduce pe scenă piese precum „Breathe”, „Money”, „Us and Them” sau „Time”.
Membrii trupei Speak Floyd s-au concentrat asupra interpretării fără cusur a celor mai importante piese ale maeştrilor muzicii progresive, Pink Floyd. Trupa a debutat în 2010 la Motor Bike Party de la Bacău. Toate concertele Speak Floyd care au urmat au trezit interes la public în special la cel tânăr, „lucru extrem de interesant şi de îmbucurător pentru o societate care părea a fi condamnată la autodistrugere prin perpetuarea non-valorilor”, spun membrii trupei.
Fiind o trupă tribut, Speak Floyd nu îşi propune decât să diversifice spectacolul prin inserarea unor elemente vizuale deosebite iar acum show-urile sunt structurate pe albume aparţinând diverselor perioade. Concertul trupei Speak Floyd se va desfăşura pe parcursul a aproximativ 1 oră şi 45 minute cuprinzând piese de pe albumul „Dark Side Of The Moon”.
50 de ani cu „The Dark Side…”
„Dark Side Of The Moon” este un album conceptual al formației Pink Floyd, înregistrat la Abbey Road în 1972, şi lansat pe 24 martie 1973. Toți cei patru membri ai formației: David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters și Richard Wright au participat la scrierea și producerea albumului. Este, de asemenea, primul album Pink Floyd ale cărui versuri îi aparțin în întregime lui Roger Waters. Albumul ocupă poziția a cincea în ierarhia celor mai bine vândute albume în întreaga lume A fost pe prima poziție în „TOP 200 Billboard”, menținându-se în top 200 mai mult de 700 de săptămâni, aproximativ 14 ani.
„Dark Side of the Moon rămâne alegerea mai multor generaţii, în rebeliunea lor împotriva oricărui «status quo», pentru că te intrigă şi îţi dă curaj în dificila misiune de autodescoperire şi convingerea că e absolut normal să gândeşti cu propria minte. Dar înainte de toate ne oferă un exemplu de geniu muzical. Temele albumului se derulează ca într-un manual personalizat de psihologie, de exegeză a lumii moderne: moartea, nebunia, bogăţia, sărăcia, războiul, pacea, cu toate nuanţele de rigoare, analizate în detaliu, aproape obsesiv, în cea mai bogată şi intensă perioadă creativă a formaţiei. ”, scrie despre album muzicianul Berti Barbera.
Albumul a intrat în istorie ca fiind unul dintre cele mai bune ale tuturor timpurilor, iar coperta lui reprezintă unul dintre cele mai recunoscute simboluri rock din istorie.
Trimite articolul
XAsta e mai bun decât tot programul de la Toamna Orădeană de 1000 de ori:-)