Trupa Bucium revine în Oradea duminică, 19 septembrie, de la ora 20:00, cu un concert special în care vor cânta în premieră piese de pe noul album. După trei albume de succes, dintre care unul live, trupa are în pregătire cel de-al patrulea material discografic din carieră, intitulat „Zimbrul Alb”. Acesta promite să fie cea mai matură lansare Bucium de până acum.
Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.
Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic. Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale. Atât versurile, cât și ritmurile sunt originale. Ele nu au fost culese din popor, ci compuse, cu gândul de a fi atribuite sound-ului românesc arhaic.
[eadvert]
„Zimbrul Alb este un album conceptual, având ca temă principală astronomia populară. Toate piesele de pe album sunt inspirate din basme sau legende legate de astre. Piesa Drumul robilor este numele popular al Căii Lactee și este ultima piesă de pe album, singura piesă în care astrele vorbesc muritorilor”, a scris formaţia pe pagina sa de Facebook.
Drumul robilor este primul single de pe „Zimbrul Alb” şi a apărut în august 2019. al doilea single, „Vânător/Orion”, a fost lansat în noiembrie 2020. „Vânător reunește mai multe mituri: cel al vânătorului vânat, furtul focului, ce apare în foarte multe mitologii, nereferindu-se neapărat la Prometeu, dar înțelesul mai puțin evident al versurilor se referă la nebunie, la pierderea percepției realității. Este și despre prețul cunoașterii. Cântecul le este dedicat tuturor celor ce se luptă pentru a-și păstra sănătatea mintală”, adaugă membrii trupei.
Albumul este mixat de Dan Georgescu (byron, Kumm, Moon Museum) la Unda Recording, iar de masterizare se ocupă Svante Forsbäck, de la studioul finlandez Chartmakers (Rammstein, Volbeat, Apocalyptica).
„Zimbrul Alb avea lansarea programată în mai 2020, însă din cauza celor întâmplate, am preferat să folosim acest timp lipsit de concerte pentru a perfecționa albumul și pentru a-l face cel mai bun album de care suntem în stare în acest moment. Vânător este poate cea mai atipică piesă a discului și cred că arată o latură a trupei pe care încercăm să o arătăm de foarte multă vreme. Încă de la începuturi ne-am propus să nu existe două albume Bucium similare, iar prin Zimbrul Alb am pus în valoare mult mai mult latura metalică și progresivă a trupei”, a declarat pentru ProTV Andi Dumitrescu, liderul trupei Bucium.
În deschidere va cânta trupa „Blackbird”, o trupă tânără din Oradea. Membrii trupei sunt uniți din pasiunea pentru muzica rock și din dorința de a păstra lucrurile simple. Concertul va avea loc la MA Hub de la ora 20:00, intrarea fiind liberă. Un eveniment realizat prin subvenție din bugetul Consiliului Județean Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!